mamaplus

Îți dorești un păr mătăsos, sănătos și cu reflexe luminoase? Vezi obiceiurile pe care să le eviți

0
//
22.03.2019

Îți dorești un păr mătăsos, sănătos și cu reflexe luminoase? Atunci evită acele obiceiuri care, deși aparent inofensive, îți pot distruge podoaba capilară!

Uscarea cu foehnul

Majoritatea femeilor apelează la foehn pentru a-și usca părul după spălare. Dar căldura pe care o emite acesta poate să deterioreze părul într-un timp foarte scurt. Și folosirea regulată a ondulatorului sau a plăcii de îndreptat părul duce la fire mai uscate, mai subțiri și mai fragile.

Spălarea cu apă fierbinte

Apa fierbinte usucă părul și îi fură strălucirea. Astfel, rădăcinile firelor devin mai slabe, iar acest lucru poate cauza căderea părului. Spală-te pe cap de două-trei ori pe săptămână, cu apă călduță, apoi clătește cu apă rece, pentru a închide cuticulele și a reda, astfel, strălucirea firelor de păr.

Pieptănarea agresivă

Tu ești atentă când te piepteni? Un periat incorect poate duce la ruperea și la deteriorarea firelor de păr. Periajul trebuie să înceapă, de fapt, de la vârfuri, urcând treptat pe lungimea părului. Pentru a nu pierde mai mult păr decât este normal la o periere, foloseşte o perie cât mai îngustă, cu zimți cât mai lați și mai rari.

Folosirea frecventă a șamponului uscat

Când nu ai timp să îţi speli părul, şamponul uscat este soluția la îndemână. Sub formă de spray, acesta absoarbe excesul de sebum. Însă, folosit frecvent, produsul usucă firele de păr și le face mai fragile. 

„Intoxicarea“ părului cu chimicale 

Vopselele, spuma și fixativul conțin numeroase chimicale care atacă, slăbesc și încarcă firul de păr. Dacă ai părul uscat, deshidratat și fragil, optează pentru produse pe bază de ingrediente naturale.

Renunță la elasticele de păr cu inserții din metal sau din cauciuc. Acestea strâng foarte tare firele de păr și, în cele din urmă, le rup. Optează pentru cele acoperite cu material textil sau cu catifea.