Specialiștii au stabilit că, la cele mai multe femei, părul se oprește din creștere la sfârșitul lunii iulie, astfel că odată cu începutul toamnei, firele vor începe să cadă într-un ritm accelerat, pentru a face loc noilor fire de păr. Iată, așadar, una din explicație pentru căderea masivă a părului toamna.

mamaplus

Cauzele căderii parului toamna sunt mult mai multe și trebuie luate în calcul toate variantele, cum ar fi dietele extreme, dezechilibrele hormonale sau lipsa de fier în organism.

Înainte să recurgi la remedial de mai jos, îți reamintim că frumusețea vine și din interior, așa că ar fi bine să revezi planul tău de alimentație zilnică.

Masaj cu ulei cald, pentru un scalp sănătos 

De doua ori pe săptămână, poți recurge la un remediu natural excelent pentru fortifierea și regenerarea părului. Este vorba despre masajul cu uleiuri calde. Poți folosi uleiul de măsline, uleiul de cocos, uleiul de argan sau uleiul de jojoba.

Încălzește ușor uleiul și aplică-l pe tot scalpul cu ajutorul degetelor sau cu discuri demachiante. Uleiul cald pătrunde mult mai ușor în scalp și hrănește în profunzime foliculii. Nu este nevoie să aplici uleiul pe țoață lungimea firelor de păr. Dacă masezi bine scalpul cu ulei, efectele ar trebui să se vadă după câteva repetări. Uleiul trebuie să rămână pe scalp 2-3 ore, dacă nu chiar peste noapte, apoi se îndepărtează cu apă călduță, prin șamponare obișnuită.

Sursa