Spălatul zilnic al părului are deseori consecințe neplăcute sub formă de uscăciune, fragilitate și cădere excesivă a părului, de aceea nu are rost să dați vina doar pe apa dură și produsele de păr de proastă calitate. Revizuiți-vă graficul de spălare a părului, este posibil ca aici să fie greșeala dumneavoastră principală.

Prima zi

Îngrijirea părului lung: cum să ne lipsim de șampon timp de trei zile

1. Pentru curățare alegeți șampoane care conferă volum: ele, de regulă, conțin mai puțini siliconi, uleiuri și ingrediente nutritive, care murdăresc rapid părul.

2. Nu uitați să aplicați o mască sau să folosiți un balsam potrivit pentru tipul de păr, pentru a hidrata sau a înmuia vârfurile firelor de păr.

3. Apoi îndepărtați excesul de apă și aplicați un spray ușor pentru volum și un produs de îngrijire pentru vârfuri. În cazul părului subțire, folosiți produse cât mai ușoare și în cantități cât mai mici.

4. Uscați și aranjați părul cu foehnul sau alte aparate de styling.

Ziua a doua

Îngrijirea părului lung: cum să ne lipsim de șampon timp de trei zile

Dacă în prima zi am pus accent pe volum, în ziua a doua vom crea o coadă frumoasă și texturată. Pentru început folosiți un șampon uscat la rădăcina firelor, apoi strângeți părul cât mai sus, legându-l cu un elastic. Apoi avem grijă de coadă – aplicăm șampon uscat și aranjăm buclele pe toată lungimea lor. 

Ziua a treia

Îngrijirea părului lung: cum să ne lipsim de șampon timp de trei zile

Împletiți o cosiță clasică, folosind câteva picături de ulei de îngrijire pentru conferirea de strălucire și netezime. Sau puteți împleti o codiță conferindu-i volum, în special pentru lungimea medie a părului.

Sursa