Kate Middleton este admirată cu fiecare apariție pe care o are, iar de-a lungul anilor s-a vorbit despre produsele cosmetice pe care le folosește și ritualul ei de îngrijire a tenului. Pentru a rămâne cu o piele mereu tânără, Ducesa de Cambridge, dar și mama ei, Carol Middleton, folosesc un produs destul de cunoscut printre vedete: uleiul de măceșe.

Ce beneficii are uleiul de măceșe? Pe lista vedetelor care au integrat uleiul de măceșe în rutina de skincare se numără și Cara Delevingne și Victoria Beckham care sunt mulțumite de efectele pe care acest produs le are asupra ridurilor. Uleiul de măcește ajută la ameliorarea semnelor de îmbătrânire, a liniilor și ridurilor fine, dar și a porilor dilatați. De asemenea, pielea rămâne hidratată, iar rezultatele se pot vedea după doar trei săptămâni.

Asupra liniilor fine și petelor pigmentare are un uriaș impact, deoarece are o concentrație mare de vitamina A, este bogat în retinoizi și vine cu numeroase avantaje. Deși are o structură moleculară mică, uleiul de măceșe are capacitatea de a penetra pielea în toate straturile pentru a stimula colagenul și pentru a reduce liniile fine și ridurile.

De asemenea, acest tip de ulei este bogat în antioxidanți și ajută la hrănirea pielii datorită procentului ridicat de acizi grași- 80% mai exact. Pe lângă vitamina A, mai conține și vitaminele C și E, dar și acizi grași omega 3, 6 și 9. Asta înseamnă că indiferent de problemele pielii, datoria uleiului de măceșe este de a o îmbunătăți.