În zilele noastre sunt foarte multe produse cosmetice din ce în ce mai variate, dar câte dintre noi analizăm lista de ingrediente a acestora? Este foarte important să știm ce aplicăm pe pielea noastră și de ce ar trebui să ne ferim.

mamaplus

Dacă întâlnești aceste ingrediente în produsele tale de machiaj ar trebui să scapi de ele cât mai repede:

Hidroxianisol butilat
Cunoscut și sub numele de BHA, poate fi găsit în unele produse exfoliante. Cel mai bine este să-l evitați din câteva motive: poate fi cancerigen și poate provoca depigmentarea pielii. Dacă vrei o exfoliere chimică, mergi la un salon specializat sau alege produse care au o concentrație foarte mică de acizi. 

Toluen
Acest compus chimic se regăsește în lacurile de unghii, tratamentele pentru unghii și produsele de decolorare a părului. Acesta poate afecta sistemul respirator, provoacă greață și vă poate irita pielea.

Mercur
Deși nu există în produsele vândute în magazine, acesta poate exista sub formă de mercuri, care se ascund în produsele care promit să lumineze pielea, ceea ce poate fi foarte dăunator pentru sănătatea ta.

Ftalați
Se găsesc, ca și toluenul, în produsele pentru unghii și în spray-uri pentru păr. Aceștia sunt toxici pentru căile respiratorii.

Arome sintetice și parfumuri
Încă din denumire ne dăm seama că se găsește în parfumuri, dar și în majoritatea produselor cosmetice. Acesta poate avea ca efecte secundare apariția alergiilor, a asmului și poate fi chiar cancerigen.

Petrolat
Se găsește în produsele de îngrijire a părului, a pielii, rujuri și chiar în balsamul de buze. Nu reprezintă un pericol important dacă este produs în condiții optime, însă acest ingredient poate fi contaminat cu impurități ce pot provoca apariția cancerului. Tocmai de aceea, este bine să îl eviți și să fii mai atentă la produsele pe care le folosești, chiar dacă este vorba despre un simplu ruj.

Uleiuri minerale
Se găsesc în uleiurile pentru copii, loțiuni de corp, săpunuri și în produsele de machiaj. Deși par inofensive, acestea provoacă acneea și îmbătrânesc prematur pielea. În cazul lor este indicat să cauți variante mai naturale ale acestor produse, care au în compoziție ulei de măsline, de argan sau cocos.

Aluminiu
Acesta se află în deodorante și antiperspirante. Poate produce cancerul la sân și tocmai de aceea este recomandat să cauți produse cât mai naturale. Găsești în farmacii numeroase produse care oferă o protecție la fel de bună, fără a-ți afecta sănătatea sau mediul înconjurător.

Sursa