mamaplus

Încă mai folosești fondul de ten în timpul zilei? Ar fi bine să nu o mai faci

-
//
23.10.2019

Chiar dacă nu te poți dezlipi de acest produs și îl folosești în fiecare zi în machiaj, a venit momentul să renunți la el, mai ales ziua. De-a lungul timpului s-a demonstrat faptul că fondul de ten, dacă nu este de bună calitate și aplicat așa cum trebuie, va avea efectul invers față de cel pe care ți-l dorești. Mai exact, produsul nu va face altceva decât să îți scoată în evidență imperfecțiunile.

Dacă am reușit să îți captăm atenția, atunci descoperă și alte greșeli care pot conduce la un aspect inestetic atunci când folosești fondul de ten: nu alegi nuanța potrivită, produsul nu are textura care trebuie, ai tendința de a aplica prea mult sau nu folosești ustensilele potrivite. Toate aceste greșeli nu vor face decât să îți îmbătrânească tenul, lucru pe care, în mod evident, nimeni nu și l-ar dori.

Specialișii recomandă femeilor să aibă grijă de ele pentru a avea o frumusețe naturală și o piele sănătoasă. Tocmai de aceea, ei vin cu câteva sfaturi pe care să le iei în calcul, astfel că nici nu va mai fi nevoie să folosești fondul de ten ziua.

Poți obține foarte ușor o piele perfectă fără niciun strop de machiaj. Iată cum:

Nu mai folosi șervețelele demachiante

Este vital să îți cureți cu atenție tenul și să folosești produsele potrivite pentru acest lucru. Fie că utilizezi o cremă, o loțiune de curățare sau un ulei, important este să le folosești în mod corespunzător, pentru ca pielea ta să rămână curată, iar celulele moarte sau excesul de sebum să fie îndepărtate.

Întreține frumuseții pielii

Orice femeie trebuie să creadă cu tărie că frumusețea pielii trebuie menținută acasă. Există foarte multe măști de față cu efecte uimitoare și tratamente disponibile care îți vor hidrata intensiv pielea, iar ea va deveni vizibil mai luminoasă. Nu va fi obligatoriu să mergi la salon pentru ca pielea ta să se mențină minunată.

Ai grijă la alimentație!

Acizii grași esențiali ca omega 3, 6 și 9 pe care îi poți prelua din pește, sunt exact ceea ce ai nevoie. În plus, inul și semințele de cânepă oferă o hidratare corectă tenului, dar funcționează și ca tratamente pentru diverse afecțiuni ale pielii, precum eczemele sau psoriazisul. De asemenea, piureurile din spanac, kale sau avocado asigură necesarul de vitamina A, care contribuie la regenerarea pielii, reducând senzația de uscare și menținând-o hrănită.

Pe lângă recomandările enumerate mai sus, este important să faci cât mai multă mișcare și să te hidratezi zilnic. Dacă ai un ten problematic, nu încerca în niciun caz să acoperi imperfecțiuile sau coșurile cu fondul de ten, ci tratează problema din interior cu ajutorul unui medic dermatolog sau cosmetolog.