mamaplus

Greșeli în îngrijirea tenului. De ce nu e bine să ne spălăm pe față cu apa de la robinet

0
//
04.10.2019

Vrem să arătăm bine cât mai mult timp, dar îngrijirea pielii este la coada listei de priorități. Pentru multe persoane a devenit chiar un lux, din cauza lipsei timpului. În plus, se fac și o mulțime de greșeli, care duc la apariția și mai multor riduri ori afecțiuni ale pielii.

mamaplus

Primul lucru pe care îl face orice om dimineața este să se spele pe față cu apă de la robinet. Greșit, atrag atenția specialiștii.

„Usucă, poate conduce către descuamare, o dezechilibrare a ph-ului și atunci apa plată în cazul tenurilor mai uscate, mai sensibile, sau o apă minerală în cazul tenurilor grase, cu exces de sebum sau chiar ușor acneic ar fi o opțiune mult mai bună”, spune Adina Oancea, farmacist şi estetician.

Umeziți o dischetă cu apă plată sau apă florală și puneți pe ea demachiantul preferat. Dacă preferați unul natural, uleiul de cătină are proprietăți de curățare, dar și de hidratare.

„Am introdus demachierea de dimineață întrucât am aflat că este foarte importantă. Noaptea se elimină multe toxine din piele și atunci dimineața, înainte de a aplica un nou strat de machiaj, este important să renunțăm la reziduurile acumulate peste noapte”, spune Ștefania Bulboacă.

„Răbdare foarte multă în etapele de demachiere, să nu fie făcută pe fugă și întotdeauna în sens ascendent. Foarte multe persoane vin așa rapid și trag în jos și nu ajută deloc musculatura”, explică Adina Oancea, farmacist şi estetician.

Demachierea trebuie făcută atât dimineața, cât și seara, indiferent că aveți sau nu machiaj pe față. Este important și să fie o demachiere blândă, nu una agresivă.

„De asemenea e bine să nu facem acea greșeală, de a traumatiza pielea în timpul curățării. Suntem foarte obișnuiți să facem curățarea cu o dischetă demachiantă, dar din păcate avem tendința de a freca foarte mult pielea în timpul curățării”, afirmă Andreea Emilian, trainer și fondator cabinet estetic.

Continuarea