Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat

-
//
08.12.2014

Toți oamenii, fără execepție își doresc să arate bine, iar pe față să nu se facă vizibilă vîrsta, efectele nocive ale mediului ambiant și stresurile cotidiene. Persoanele, care s-au obișnuit să aibă grijă de sine și depun maxim efort, timp și surse financiare, știu că toate acestea nu sunt din domeniul fantasticului. Despre procedurile efeciente pentru față astăzi vom vorbi cu medicul-cosmetolog, directorul Centrului de Sănătate ”Ozonis”, Valeria Bulat.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat

Valeria Bulat

medic-cosmetolog, director Centrului de Sănătate ”Ozonis”

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Valeria, care sunt cele mai solicitate proceduri pentru față în Centrul ”Ozonis”?

- Să începem cu ozonoterapia. Pacientții noștri au apreciat la justa valoare liftingul facial cu ozon. Este o procedură fină, care nu provoacă traume, ușor suportată de pacienți, care îmbunătățește circuitul sanguin și microcirculația. Fluxul de sînge aduce cu sine toate elementele necesare, în rezultat este stimulată regenerarea, pielea se împrospătează și întinerește. Următoarea procedură, însă nu mai puțin solicitată este plasmoliftingul. Metoda respectivă presupune injectareaîn zonele problematice a plasmei proprii îmbogățită cu trombocite. De un succes aparte se bucură procedurile de mezoterapie. Dispunem de un preparat american – Mezovarton, elaborat de profesorul Petrikovski. El este unul dintre puținii chirurgi din lume, care efectuează operații intrauterine. În procesul său de activitate, Petrikovski a depistat, că jeleul Wharton, care se află în ombiliculul copilului, are proprietăți unice de regenerare și a creat anlogul sintetic al substanței - Mezovarton. Preparatul conține analogul polipeptidei embrionare P 199, dar și vitamine, minerale, acid healuronic. Mie îmi place foarte mult cum Mezovarton se menifestă în practică, în special cînd este vorba despre procedurile în jurul ochilor. El nu provoacă umflături și are un efect de regenerare vizibil. De regulă, este suficientă efectuarea a 4-5 proceduri și se recomandă femeilor după 40 de ani. La necesitate, mezoterapia cu Mezovarton poate fi făcută și femeilor mai tinere, în acest caz însă vor fi suficiente 1-2 proceduri.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Ce preparat ar putea fi apreciat la fel de înalt de dvs.?

- Este vorba de fratele mai mic al Mezovartonului – Mezaxantin. Acest preparat conține, extras de alge – fucoxantin. Pe lîngă faptul că, preparatul contribuie la regenerarea țesuturilor, îmbunătățește relieful pielii, el face ca fața să slăbească. În cazul în care pacientul este obez, dacă sunt depuneri de grăsimi pe față, Mezoxantin va rezlvolva aceste probleme. Deasemenea,preparatul respectiv are un efect bun de înălbire a pileii. Încă un preparat demn de atenția noastră – Aquashine. Neoficial el este considerat concurentul Mezovartonului, eu însă aș spune, că aici nu poate fi vorba despre concurență, asta deoarece fiecare dintre acestea este bun, iar alegerea unui sau altui preparat depinde de indicațiile individuale.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Să revenim la proceduri. Care în opinia dvs. sunt cele mai noi și în vogă proceduri?

- Există o așa procedură, cum ar fi mezoniti. Ea este relativ nouă, deoarece este cunoscută de doar 4-5 ani, însă a reușit deja să se impună. Compania ”Dr.Trend” produce fire diferite după mărime și grosime din catgut – material chirurgical de cusut absorbabil. Sunt produse monofire, sunt fire împletite -Twin, dar și Koghi – care au niște cîrlige mici. Cînd aceste fire sunt introduse, se simte cum din cauza agățării are loc liftingul. Cele mai puternice sunt firele Trandafir, care au spini. Procedura cu acest material este complicată, mie însă îmi place foarte mult rezultatul obținut. Efectul apare timp de28 de zile și se menține în jur de 2 ani. Mai exact, dacă în afară de mezoniti, pacienta nu face nimic, atunci peste 2 ani va fi nevoie de introducerea altor fire. Iar dacă femeia are gijă de ten, merge periodic la proceduri, atunci rezultatul se poate menține pînă la 5 ani.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Valeria, alegerea procedurii depinde de sezon?

- Depinde despre care proceduri vorbim. Plasmoliftingul poate fi făcut în orice sezon al anului, doar că vara ar fi un stimulent în plus de a proteja pielea de efectele nocive ale soarelui cu ajutorul plasmei. Mezoterapia cu Mezovarton, Mezoxantin și Aquashine – sunt proceduri binevinte pentru sezonul de toamnă-iarnă. Chiar și în vremea rece a anului, cînd influiența razelor solare este nesemnificativă, este important să vă gîndiți la piling. Pilingul este o procedură care permite exfolierea celulelor moarte, te scapă de acnee, postacnee, pete. Eu folosesc deja de 9 ani pilingul HolyLand, și deocamdată nu inteționez să –l schimb,deoarece îmi place calitatea. Acest piling este pe bază de acizi de fructe și practic nu este toxic. Însă procedurile de sezon nu sunt dictate doar de vremea de afară sau prezența razelor solare. De exemplu, sărbătorile - sunt sezonul botulotoxinei. Acum toți se pregătesc pentru Revelion și vor să arate bine. Anul trecut, înainte de 8 martie - 80% din pacienții Centrului ”Ozonis” au fost bărbați. În așa fel, ei au vrut să-și bucure femeile.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Apropo, dacă vorbim despre procedurile pentru față destinate bărbaților - care sunt cele mai solicitate?

- Bărbații moderni au grijă de sine, iar aceștia manifestă în special, interes față de mezonoterapie și piling. Pînă în prezent, niciun bărbat nu și-a mărit buzele, însă periodic efectuăm proceduri de netezire a cutelor nazolabiale sau ridurile de la coada ochiului.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Aveți proceduri cu efect imediat, dacă de exemplu este nevoie de o împrospătare rapidă a tenului pentru sărbătoare?

- ”Holy land” are un program age-control – controlul vîrstei. Astăzi faci masca, iar mîine arăți formidabil. Timp de cîteva zile pielea arată proaspăt și tînără. Această procedură oferă un rezultat rapid, însă la fel de repede acesta dispare. Din metodele injectabile, nimic nu va da un rezultat atît de eficient.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat În prezent a crescut interesul față de procedurile faciale?

- Eu ași spune, că a crescut foarte mult. Anterior nu era înregistrat un astfel de interes sporit. Cred, că motivul ar fi mai mulți factori. În primul rînd, în prezent este tot mai vizibilă tendința oamenilor de a avea grijă de sănătate și aspectul exterior. În al doilea rînd, preparatele au devenit mai accesibile, astfel încît totmai multe persoane și le pot permite. În al treilea rînd, anterior totul era nou, oamenii nu aveau încredere, ei nu cunoșteau efectul și le era frică de consecințe. Astăzi ei se informează, văd rezultatele și vin să-și facă proceduri faciale.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Pacientele a cărei categorii de vîrstă apelează la procedurile faciale?

-Vîrsta multor paciente ale mele în mediu este de 28-30 de ani și mai mult. Sunt chiar și bătrînele de 70 de ani, care vor să arate bine. Consider, că fiecare persoană trebuie mereu să aibă grijă de sine. Începînd deja de la vîrstade 25 de ani se poate de menținut frumusețea prin intermediul unor creme calitative, după care plasmolifting, etc..de fapt toate procedurile pot fi clasificate în 3 categorii: de întinerire, lifting și de umplere. Eu întotdeauna prefer să încep cu procedurile de întinerire, pentru că dacă întinerim pielea, atunci procedura de umplere poate fi inutilă. Trebuie să începi de la minim. După care să vezi cum reacționează organismul și de ce are încă nevoie.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Valeria, cititorilor noștri li s-ar putea crea impresia, că pentru un succes , trebuie să mergi la cosmetolog în fiecare zi. Care în realitate este periodicitatea vizitelor?

- Eu sunt adeptul, pentru a urma un curs de tratament, după care să vă mențineți o dată în 3 luni. Nu văd sensul de a o face mai des, pentru că pilea noastră are o limită. Nu este acceptabil să injectați în ea ceva în continuu. Totul trebuie făcut cu cap, și pentru fiecare pacient de determinat de ce procedură are nevoie. Uneori sunt nevoită să conving pacientele să renunțe la unele proceduri pe care doresc și să le facă iar eu înțeleg că nu au nevoie de ele.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Pe internet poate fi găsită informația, precum că procedurile de umplere a ridurilor le pot nu doar netezi, dar și să le prevină. Opinia dvs. referitor la această metodă de profilaxie?

- Nu sunt de acord. Prevenirea apariției ridurilor este imposibilă, noi nu putem ști, cum se vor dezvolta ridurile, este foarte individual. Chiar dacă este luat în calcul factorul genetic, nu sunt garanții, că femeia va avea riduri similare ca la mama sau bunica ei. Dacă e să prevenim, atunci nu prin procedurile de umplere, ci în timpul procedurilor de mezoterapie sau plasmolifting de a pune accentul pe zonele, care potențial pot fi supuse unor schimbări vizibile odată cu vîrsta. Procedurile de umplere se aplică strict după necesitate.

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat

Frumusețe și sănătate de la Centrul de Sănătate ”Ozonis”. Interviu cu Valeria Bulat Întotdeauna după efectuarea procedurilor este vizibil rezultatul, se justifică așteptările clineților?

- Desigur se justifică, însă este nevoie de răbdare. Procedura de umplere începe să lucreze imediat, însă va trece ceva timp, pînă ea se va ”nivela”, vor dispărea umflăturile, pînă cînd va fi acceptată de țesut. În cazul injectărilor cu botox este nevoie de 4-10 zile. Procedura cu plasmă la fel are un efect în creștere. Desigur, pacienții trebuie să fie preîntîmpinați, că schimbările se vor produce nu astăzi și nu mîine. Știți, oamenii sunt diferiți, unii se ridică după procedură și deja observă că au devenit frumoși. Mult depinde de dispoziția pacientului. Dacă el are o atitudine sceptică, este nevoie de mai mult efort pentru a obține un rezultat pozitiv. Iar dacă pacientul vine încrezut că totul va reuși, atunci el se va bucura de rezultat deja după prima procedură.