Fonduri de ten - sfaturi de la profesionist!

Alina Lîsenco – make up artist

În viața mea de zi cu zi, îmi place să privesc la fețele oamenilor și, din păcate, am observat că o mare problemă pentru multe femei este alegerea de fondului de ten, iată anume despre asta aş vrea să vorbesc azi.

Bază tonală sau așa cum ne-am obişnuit noi să folosim a spune - fundație, datorită progreselor științifice în ultimii ani a devenit chiar mai mult un produs de îngrijire a pielii decât de mascare. Condiția principală nu se lasă pe piele timp îndelungat (mai mult de 12 ore), încât să nu-i facă rău.

Crema de ten poate fi diferită, poate fi pe bază de apă sau solidă, există de asemenea, un astfel de produs sub forma de crema-BB, care s-ar descifra ca un balsam de mascare. Fiecare dintre aceste fonduri are propriile sale caracteristici de tonuri și se potrivește unui anumit tip de piele.

Fondul de ten pe bază de apă maschează bine, însă pentru pielea cu probleme grave - acesta nu se potrivește; aceasta va fi cea mai bună soluție doar pentru cei care au pielea normală, care este predispusă spre uscare sau grăsime.

Fondul de ten pe bază solidă - dens și bogat,  este potrivit pentru pielea uscată, mai ales în timpul iernii, el are o putere de acoperire mare și maschează bine chiar şi cele mai severe imperfecţiuni ale pielii.

Crema BB – are un efect hidratant, foarte ușor acoperă  pielea şi este potrivită doar pentru cei care au pielea aproape perfectă, este bine să o utilizați vara.

Există, de asemenea, un produs, cum ar fi stick-ul - este o fundație foarte densă în textură. Stick-ul poate acoperi zonele cu probleme, acesta este, de obicei, cumpărat la un preţ suplimentar. În mod ideal, stick-ul trebuie să fie de aceeași marcă ca baza în sine, aceasta va ajută perfect la machiere.

Selectarea umbriţelor

Este foarte important de a alege nuanţa potrivită de fon, pentru a evita un contrast mare dintre gât, mâini și chiar urechi. Reţineţi, fundația trebuie să fie aleasă aplicînd-o pe bărbie, aproape la granița de la gât, dar nu la mînă, pe mînă doar puteți testa textura fundaţiei și calitatea  ei pe piele.

Există trei nuante ale fondului de ten: neutru, galben și roz. Greşeala multor fete este că chiar dacă fac alegerea fondului de ten corect, ele nu aleg şi nuanța, iar în rezultat au ales exact ceea ce nu li se potriveşte. Pentru a selecta cele mai potrivite nuanţe pentru tonul pielii dumneavoastră, aveți nevoie de toate cele trei nuanţe și aplicaţi-le în paralel pe bărbie, unul din ele care va arata cel mai natural – e al dumneavoastră. Dificultatea este că, înainte de aplicarea pe piele toate cele trei nuanţe vor arăta aproape identic și o dată nimerind pe piele și intrînd în reacție cu ea –îşi schimbă în mod semnificativ culoarea.

Sfat: Alegeți gamă galbenă de fundație, pielea va părea mai naturală şi astfel evitaţi efectul de mască pe faţă.