mamaplus

Folosești zilnic crema cu SPF? O regulă importantă pe care ar trebui să o știi

0
//
01.07.2020

Dacă ești una dintre persoanele care folosesc zilnic o cremă hidratantă cu SPF (factor de protecție solară) pentru a-și proteja tenul împotriva daunelor provocate de soare, este posibil să nu obții efectul dorit fiindcă omiți unele zone importante.

În timp ce multe loțiuni conțin o concentrație ridicataă de SPF, asemănătoare cu puterea pe care o găsim într-o cremă de protecție solară pentru plajă, cele două produse pur și simplu nu sunt aplicate în același mod.

Conform Health Line, o nouă cercetare arată că multe dintre persoanele care folosesc loțiuni cu factor de protecție UV tind să rateze zonele sensibile - cum ar fi pleoapele - lucru pe care nu îl fac atunci când aplică protecția solară obișnuită.

Echipa de cercetare a studiat 84 de persoane, 22 de bărbați și 62 de femei cu vârste cuprinse între 18-57 de ani, în cursul a două vizite în laborator.

Toți au fost expuși radiaților ultraviolete. Într-una dintre vizite, ei și-au aplicat protecția solară folosită la plajă pe față, iar în cealaltă au aplicat o loțiune hidratantă obișnuită, care avea și SPF. După expunerea la radiații, le-au fost făcute fotografii cu camere sensibile la radiații UV.

Rezultatele? Oamenii de știință au constatat că subiecții au aplicat în mod diferit cele două creme, cu toate că rolul lor este același.

Așa cum am menționat anterior, zona pe care cei mai mulți dintre participanții la studiu au omis-o este cea a pleoapelor. Aproape 21% dintre subiecți nu au aplicat loțiunea cu SPF în această zonă, comparativ cu 14% în cazul cremei de protecție solară.

Prin urmare, nu evita zona pleoapelor atunci când aplici o crema cu SPF.