mamaplus

De ce se spală femeile japoneze câte 10 minute pe față? Trucul de frumusețe care face minuni

-
//
14.04.2022

Tenul perfect al femeilor din Japonia stârnește admirație și prima întrebare ar fi cum le reușește să obțină un rezultat atât de bun? Să știi că ai și tu toate șansele să obții acel ten de porțelan, doar dacă respecți întocmai rutina lor de înfrumusețare.

Pe lângă genele pe care japonezii le moștenesc, mai există un motiv pentru care asiaticii au un chip lipsit de imperfecțiuni. Cei de la Bright Side au descoperit secretul tenului perfect al japonezilor și ne dezvăluie și nouă metoda lor 4-2-4, care le asigură o curățare sporită. Iată în ce constă!

Trei pași esențiali

Primul pas constă în masarea feței, timp de 4 minute, cu ulei de față. După aceea, vă petreceți 2 minute frecând o soluție facială de curățare pe chip, astfel încât să ajungă pe tot tenul, apoi ultimele 4 minute vă clătiți.

Stați liniștiți, nu e nevoie să faceți întregul proces de curățare în fiecare zi, e de-ajuns să urmați cei trei pași de patru ori pe săptămână pentru a conferi chipului o prospețime și strălucire aparte. Mai mult, dacă respectați metoda în patru zile din șapte, nici nu mai e nevoie să vă spălați pe față dimineața, doar seara, ne informează un specialist.

Prima fază, cea în care masăm bine uleiul facial, are menirea de-a îmbunătăți circulația sângelui. Astfel, se înmoaie suprafața pielii și se deschid porii. Esențial în tot acest proces este să alegeți bine uleiul pe care să-l folosiți. De pildă, uleiul de jojoba este foarte repede absorbit de piele. Așadar e de preferat uleiul de ricin, care ajută și la eliminarea toxinelor.

Secrete nebănuite

După ce v-ați masat tenul, aplicați loțiunea de curățare peste ulei. Recomandată de specialiști este loțiunea cu textură cremoasă și nu cea sub formă de spumă sau gel. Curățarea feței se face cu mișcări ușoare, timp de 2 minute, pentru a nu brusca în vreun fel pielea.

Începeți cu apă caldă, timp de 2 minute, și apoi terminați cu apă rece, tot timp de 2 minute. Apa caldă va elimina excesul de ulei și va crește circulația sângelui la suprafață, în timp ce apa rece va strânge porii. Această tehnică va hidrata pielea în asemenea măsură, încât va arăta strălucitoare.