Pentru sănătatea pielii tale este necesar să o exfoliezi cel puțin o dată la 2-3 zile. Este foarte important să ții cont de tipul de piele pe care îl ai atunci când alegi metoda de exfoliere a pielii, pentru că s-ar putea ca rezultatele să nu te încânte foarte mult. Dermatologii atenționează că scruburile au în compoziție particule abrazive (ex. sâmburii măcinați) care pot distruge bariera naturală a pielii și pot cauza urmări nedorite. Tocmai de aceea, una din metodele mai puțin invazive este perierea pielii. Cum să o faci corect și ce beneficia are, află în continuare.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a avea grijă de corpul tău este să îl periezi prin mișcări circulare, aplicând presiune de jos în sus, către inimă, începând de la călcâie către zona superioară a corpului. În plus, peria ar trebui să fie tare, dar catifelată și confecționată din fibre naturale. După un asemenea masaj exfoliant te vei simți relaxată și dacă efectuezi acest periaj săptămânal vei beneficia și de următoarele avantaje:

Curăță și exfoliază

Perierea va exfolia celulele moarte, drept pentru care porii nu vor mai fi astupați. De asemenea, glandele sudoripare și de ulei natural al pielii vor fi puse în mișcare, deoarece au un rol vital în menținerea elasticității și strălucirii pielii.

Îmbunătățește circulația

Procesul perierii uscate stimulează circulația sângelui, lucru esențial pentru sănătatea mușchilor și distribuirea uniformă a celulelor de grăsime, ceea ce înseamnă că acest proces reduce celulita.

Reduce stresul

Efectul relaxant al masajului uscat te va face să te simți minunat, deoarece îți curăță pielea și în același timp eliberează tensiunea musculară.

Stimulează sistemul limfatic

Sistemul limfatic este alcătuit dintr-o serie de tuburi limfatice responsabile de transportul celulelor moarte din țesuturi către sânge, ca să poată fi eliminate din organism. Acțiunea de frecare a pielii stimulează acest drenaj limfatic, respectiv circulația limfei în organism. Acest procedeu protejează organismul de acumularea deșeurilor, care în caz contrar ar cauza diverse afecțiuni și inflamații.

Întinerirea sistemului nervos

Pielea are multe straturi, nervi și glande care se regenerează odată cu perierea ușoară și întinderea țesuturilor. În plus, în acest mod se stimulează producția de colagen și elasten care mențin aspectul ferm, sănătos și tânăr al pielii.