Dacă te gândești să te programezi la salon pentru a-ți vopsi părul, asigură-te că nu ești la menstruație. Specialiștii spun că femeile ar trebui să evite decolorarea părului chiar înainte sau în timpul menstruației, deoarece substanțele chimice ar putea acționa într-un mod periculos. Pe tot parcursul ciclului menstrual sensibilitatea la durere se schimbă și poate atinge vârful chiar înainte de a începe sângerarea.

Modificările nivelului de estrogen al femeilor, care pot apărea în timpul menstruației, pot afecta sensibilitatea la durere. Aceste schimbări pot duce la „sistemul analgezic” al creierului care eliberează endorfine pentru a suprima durerea. Când estrogenul este scăzut, înseamnă că nu poți regla și durerea și devii mai sensibilă la aceasta.

Deși multe femei sunt mai sensibile în această perioadă, fiecare persoană este diferită și, prin urmare, nu toate femeile au aceeași experiență în timpul menstruației.

Vopseaua de păr se prinde în timpul menstruației?

Menstruația este un moment în care echilibrul hormonal al unei femei se schimbă. Temperatura corpului și reacția sa la anumite substanțe chimice se modifică semnificativ. Din acest motiv, utilizarea vopselei de păr în timpul menstruației nu se menține pe păr. Chiar și cele mai frumoase coafuri pot fi distruse în doar câteva ore.

Deși este posibil să vopsești părul în nuanțe mai închise, pentru culori mai deschise, probabil că ar trebui să aștepți până trece menstruația.