Subiectul produselor folosite pentru a îndepărta machiajul și impuritățile de pe suprafața feței a fost intens discutat, dar despre folosirea prosoapelor pentru a înlătura excesul de apă s-a vorbit mai puțin. Specialiștii sunt de părere că indiferent dacă este folosită apă potabilă sau un produs de îngrijire pentru a curăța fața, aceasta nu ar trebui uscată ulterior cu un prosop.

Curățarea feței cu apă proaspătă și uscarea imediată a acesteia cu un prosop moale reprezintă două dintre obiceiurile care fac parte din rutina zilnică a oricărei femei. Deși ni se par lucruri absolut normale, există câteva motive pentru care ar fi bine să renunțăm la aceste obiceiuri, asta dacă ne dorim o piele sănătoasă și hidratată.  Specialiștii în frumusețe le atenționează de fiecare dată pe femei să folosească apa micelară atunci când își curăță fața și nu apa de la robinet. Această soluție este mult mai delicată cu pielea și oferă o curățare în profunzime.

Acest obicei poate influența modul în care cremele hidratante, serurile sau tratamentele faciale sunt absorbite în piele. Atunci când pielea este umedă, aceasta acționează ca un burete și absoarbe toate ingredientele existente în cremele destinate îngrijirii tenului. Din acest motiv, Jocelyn Petroni, expertă în frumusețe, recomandă ca orice produs pentru pielea feței să fie aplicat la scurt timp după duș, aplicarea făcându-se cu mai multă ușurință, iar rezultatele fiind vizibile mult mai repede.