mamaplus

De ce nu ar trebui să ții parfumurile și produsele cosmetice în camera de baie?

-
//
20.01.2022

Din obișnuință, unele persoane încă mai țin parfumurile și produsele cosmetic în camera de baie, cu toate că este cel mai umed loc din casă. Chiar dacă s-ar părea că sistemul de absorbție a umidității și vaporilor își face treaba bine, produsele de înfrumusețare nu au ce căuta în locul unde aburii și temperaturile înalte sunt ”la ele acasă„.

Potrivit expertului parfumier Marlen Harrison, explicația este una foarte simplă – umezeala şi căldura din această încăpere pot provoca descompunerea uleiurilor aromatice conținute de parfumuri. Prin urmare, parfumurile își pot pierde aroma și își pot schimba proprietățile chimice la scurt timp după ce începi să le folosești.

Parfumierul Marlen Harrison a mai adăugat că femeile nu ar trebui să-și depoziteze produsele cosmetice în camera de baie, chiar dacă ar fi mai comod din punct de vedere practic. Produsele de machiaj pot deveni periculoase pentru corp, ten și ochi, deoarece sunt expuse la temperaturi înalte și la umezeală accentuată în timp ce faci duș sau te relaxezi în cadă.

Soluția optimă ar fi să păstrezi parfumurile și produsele cosmetice în dormitor, organizând o masă de machiaj cu oglindă și toate accesoriile de care ai nevoie.