mamaplus

De ce cuticulele nu trebuie tăiate și la ce riscuri te expui când îți faci pedichiura la salon

-
//
25.10.2019

Înainte să-ți faci o programare la salon, trebuie să fii la curent cu câteva riscuri la care te expui atunci când apelezi la acest serviciu. Asigură-te că este un salon bun, iar pedichiurista folosește doar produse de calitate și respectă cu strictețe regulile de igienă.

Vasul pentru picioare
Când mergi la salon, nu lăsa pedichiurista să dea drumul “bulelor” din vasul în care îți înmoi picioarele. Găurile prin care este împinsă apa pot găzdui bacterii și fungus. Orice mică rană de pe picior se poate transforma într-un mediu propice pentru dezvoltarea lor.

Este recomandat să alegi saloanele care au folii de protecție de unică folosință. În acest fel se evită contaminarea cu bacterii sau fungus de la clienții anteriori.

Instrumentele metalice
Atunci când intri într-un salon, caută recipiente în care există un lichid (de obicei de culoare albastră). Acela este un dezinfectant în care ar trebui sterilizat instrumentarul din metal. Urmărește că pedichiurista să ia unelte dezinfectate ca să-ți facă pedichiura și nu accepta să folosească același instrumentar pe care le-a utilizat la clientul anterior.

Unele saloane folosesc lămpi UV pentru a steriliza instrumentarul, însă specialiștii spun că nu este o modalitate foarte bună.

Instrumente non metalice
Instrumentarul de unică folosință (non-metalic) ar trebui să rămână de unică folosință și nu accepta să se folosească ceva nesterilizat sau ce nu poate fi sterilizat și a fost utilizat înaintea ta. Pentru a diminua acest risc, poți veni cu propriul instrumentar, de acasă, însă și aici trebuie să acorzi o atenție sporită: pedichiurista nu trebuie să atingă alte obiecte metalice sau non-metalice cu instrumentarul tău.

Cuticulele - le tăiem sau nu?
Nu există nicio forma “corectă” de a tăia cuticulele. Tot timpul există pericolul de a te tăia. Așa încât, pentru a preveni orice situație neplăcută, cel mai bine este ca aceste cuticule să fie împinse către baza unghiei și nu tăiate.

Ce faci dacă ești proaspăt epilată?
Dacă te-ai epilat de curând, evita să mergi la salon. Riscul de a te infesta cu anumite tipuri de bacterii sau fungus este destul ce mare. Lama creează mici răni la suprafața pielii și aceste locuri sunt spații perfecte pentru găzduirea germenilor. Așteaptă cel puțin două zile după ce te-ai epilat ca să mergi la salon pentru pedichiură.

Evită zilele cu reduceri
Nu te programa la salon în zilele în care se oferă reduceri. Va fi multă aglomerație, iar angajatele nu vor avea timpul necesar pentru a dezinfecta tot instrumentarul, vasele pentru picioare etc. Atunci când îți faci o programare încearcă să o faci cât mai de dimineață, într-o zi a săptămânii, nu în weekend.