În lume, apar noi și noi metode de curățare a pielii. Printre multitudinea de metode cosmetice, chimice și populare s-a rătăcit și vechea dar buna perie, care a fost exclusă pe nedrept. Însă, cei care se opun acestei metode, pur și simplu, nu știu cum să folosească peria.

Curățarea pielii: ce este periajul

Cum se utilizează peria

Periajul este o metodă de acțiune mecanică asupra pielii, mai simplu – îndepărtarea celulelor moarte. Într-adevăr, s-ar părea că este o metodă mult prea agresivă din moment ce avem la îndemână scrub-ul sau peeling-ul, însă, tot ce trebuie este să alegem corect peria și să învățăm a o utiliza. Periajul este un serviciu propus în multe saloane de frumusețe, însă, această procedură este atât de simplă încât cu ușurință o puteți realiza acasă.

Peria, neapărat trebuie să fie uscată în timpul procedurii, după procedură, obligatorii, se spală cu săpun și se lasă la uscat. Periile pot fi manuale și electrice cu câteva duze.

Curățarea pielii: ce este periajul

Cum se face periajul corpului

Perie, cu care se face procedura ar trebui să fie exclusiv din fibre naturale. Ideal ar fi să aveți două perii: una cu fibre mai rigide pentru corp și una cu fibre mai moi pentru față. Periajul nu presupune doar curățarea pielii dar și restabilirea circulației sanguine. Și dacă periajul de pe față trebuie să fie moale, cel de pe corp poate fi

mai ferm. Prin mișcări circulare energice peria trebuie să pornească de la tălpi în sus, concomitent, concentrați-vă mai mult asupra zonelor problematice.

O atenție sporită acordați tălpilor, pentru că aici pielea este mai groasă. De asemenea, zonelor cu o concentrație mare de noduri limfatice – subraț și șolduri. Masajul are loc de două ori pe săptămână dacă aveți pielea uscată, iar dacă pielea este grasă – de 3-4 ori. După masaj, ungeți pielea cu cremă hidratantă.

Curățarea pielii: ce este periajul

Cum se face periajul feței

În ceea ce privește fața, înainte de procedură trebuie să strângeți tot părul la spate, să curățați tenul de cosmetică, aplicați loțiune purifiantă (dacă conține componente calmante cum ar fi aloea sau ceaiul verde) sau puteți lucra cu pielea uscată, însă, în acest fel, șansele de a face o iritație sunt mai mari. Începeți de la decolteu și gât, treptat, înaintați spre frunte.

Curățarea pielii: ce este periajul

Este de remarcat faptul că periajul facial nu impune anumite limite de timp – orientați-vă la faptul că fiecare porțiune trebuie să fie prelucrată de circa 5 ori, de regulă, această procedură ia cel mult 10 minute.

Iată ”itinerarul” pe care trebuie să-l urmați în timpul periajului feței:

Curățarea pielii: ce este periajul

Spre deosebire de restul corpului, periajul facial poate fi realizat o dată pe săptămână în cazul tenului uscat și de 2-3 ori pentru tenul gras. După procedurp, spălați fața și aplicați produse hidratante. Rețineți, este interzis să recurgeți la periaj concomitent cu procedurile cu scrub sau peeling!