Cu toții lucrăm de acasă în aceste zile şi încercăm să ne obişnuim cu acest stil de viață care presupune să petrecem cât mai mult timp în siguranță. Însă nu uitați că rutina de înfrumusețare trebuie respectată chiar şi în aceste condiții, pentru a vă asigură că pielea este curățată corespunzător, dar şi îngrijită. Puteți să visați şi să tânjiți la tratamentele faciale complete de la salon sau puteți acționa acum şi să începeți să aveți grijă de pielea voastră ca un profesionist acasă.

Am strâns pentru voi cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea tenului, astfel încât să puteți avea încă strălucirea pe care o meritați chiar şi acasă. Aşadar, să ne facem puțin timp (cu toții avem) pentru realizarea unui ten mai sănătos şi a unui aspect mai tânăr.

Îndrăgostit de chimie 

Nu mai este un secret că nu vom mai fi la plajă în următoarea perioadă, iar un regim de peeling chimic este permis, astfel încât putem începe perfect noul sezon cu o piele mai tânără şi mai strălucitoare. Aplicați seara pe fața curată, evitând zona ochilor şi a buzelor o soluție de acid lactic (5%) sau retinol (2%), alegeți formula cea mai simplă pe care o puteți găsi. Adăugați un ser calmant/hidratant, cremă sau ulei şi lăsați magia să funcționeze peste noapte - pielea va arăta mai tânără, ridurile vor fi mai puțin vizibile şi tenul va redobândi o strălucire sănătoasă. Puteți să utilizați procedura alternativ, timp de o săptămână, pentru a evita posibilele iritații. Este în regulă să simțiți o senzație uşoară pe piele în timpul tratamentului, dar trebuie să vă clătiți bine fața dacă prezentați dureri/iritații şi să încercați o soluție de concentrație mai mică. 

Curățarea de primăvară

Ştiți mai bine cum să vă ocupați de gospodărie în aceste zile, dar asigurați-vă că şi pielea voastă primeşte aceeaşi atenție. A sta în casă nu înseamnă că puteți sări peste rutina zilnică de curățare a tenului, reziduurile şi substanțele chimice încă se acumulează pe piele şi trebuie înlăturate.

Secrete antice de frumuseţe

Uleiurile organice presate la rece sunt folosite pentru a înfrumuseța pielea încă din vremurile Romei Antice. Este momentul perfect pentru a începe un tratament naturist care să se potrivească nevoilor pielii tale chiar la tine acasă. Aplică uleiul împreună sau după aplicarea cremei. O scurtă recapitulare a modilui de alegere corectă a uleiului (nu ezitați să le combinați):

  • Coşuri, piele grasă, predispusă la acnee-uleiuri antibacteriene şi antiinflamatoare din arbore de ceai, rozmarin, papaya şi chimion negru;
     
  • Piele uscată sau deshidratată: uleiuri hrănitoare, ulei de lavandă, musețel, semințe de struguri;
     
  • Anti-îmbătrânire pentru toate tipurile de piele: uleiuri anti-oxidante, ulei de măceş, ulei de semințe de kia, semințe de morcov, rodie

Mai puțin zahăr, mai multă apă

Deoarece frumusețea vine din interior, asigurați-vă că eforturile voastre zilnice pentru o piele mai bună sunt susținute de o hidratare corespunzătoare. Beți apă simplă, cu lămâie, infuzie de ceai sau împreună cu oricare aromă naturală doriți. Amintiți-vă doar că hidratarea este esențială pentru frumusețe, în timp ce zahărul are un efect inflamator asupra celulelor dumneavoastră, evitați să-l consumați des.