Pentru persoanele care poartă ochelari, linia ochilor rămâne undeva în umbră dacă trăsăturile nu sunt subliniate corespunzător. Pentru a scoate în evidență privirea, intensitatea machiajului trebuie adaptată în funcție de forma şi culoarea ramelor de ochelari.

Formă

Dacă ramele ochelarilor sunt foarte groase, atunci machiajul ochilor trebuie să fie mai natural. În acest caz puteți trasa o linie cât mai fină de eyeliner deasupra genelor ondulate şi ulterior subliniate prin mascara. Iar dacă nu stăpâniți atât de bine tehnica de trasare a tuşului, vă puteți juca cu nuanțe de piersică şi nisipiu pentru obținerea unor umbre discrete pe pleoapele superioare.

Pentru ramele jucăuşe, colorate, puteți merge pe un stil de machiaj cu contur bine definit prin creion negru şi completat de blush definit. Pentru ochelarii fără rame, puteți îndrăzni mai mult prin machiaj, combinând nuanțe de bronz metalizat cu contur negru. Jocul interesant de accesorii poate fi subliniat prin adaptarea stilului de make-up la stilul de ochelari. Astfel, ramele retro de ochelari se asociază perfect cu un ruj roşu mat sau burgundi, iar ochelarii fără rame se completează perfect cu un smokey eyes şi buze nude.

Culoare

Culoarea ramelor de ochelari mai poate fi aleasă si în funcție de contrastul pe care aceasta îl face cu nuanța irisului. Ramele orange evidențiază prin contrast cularea albastră a irisului, cele roşii sunt perfecte pentru ochii verzi şi cele mov pentru ochii căprui.

Un alt aspect care influențează alegerea culorii ramelor în funcție de trăsaturi este aspectul tenului. Pentru un ten foarte deschis la culoare, nu se recomandă rame maro sau aurii. În schimb, acestea sunt ideale pentru un ten măsliniu. În cazul unui ten cu pigment roşu sau cu imperfecțiuni, nu se recomandă ramele roşii pentru că acestea evidențiază zonele roşii ale feței.

Şi nu uitați: cu cât ramele sunt mai groase, cu atât machiajul ochilor trebuie să fie mai natural.