Dacă ai probleme din cauza căderii părului și vrei să stopezi acest proces cu un leac natural, cel mai bun este usturoiul. Da, are un miros cam neplăcut, însă beneficiile pe care le conferă sunt reale și merită încercat.

De ce este bun usturoiul pentru podoaba capilară?

Usturoiul conține vitamina B6, vitamina C, vitamina A, seleniu, potasiu, sulf, fosfor, siliciu, iod, germaniu, calciu, fibre, zinc, magneziu si antioxidanți puternici. Datorită compoziției sale, usturoiul ajută la creșterea foliculilor de păr și elimină substanțele nocive de la rădăcina părului și de la nivelul scalpului. Îți spunem cum se prepară cele mai bune tratamente naturale pentru stimularea creșterii părului și pentru menținerea sănătății sale și alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!

Suc de usturoi

Zdrobește 4-5 căței de usturoi sau și mai mulți, în funcție de suprafața scalpului afectată de căderea părului. Cu sucul obținut masează scalpul insistând pe zonele afectate. Lasă să acționeze 2-3 ore, apoi spală-te cu șampon. Folosește această metodă de 2-3 ori pe săptămână, până la obținerea rezultatelor dorite.

Usturoi în ulei de măsline

Fierbe în ulei de măsline 5 căței de usturoi zdrobiți. După ce au dat în clocot, ia de pe foc și lasă la răcit. Masează scalpul seara, înainte de culcare. A doua zi, spală-ți părul cu șampon, cum faci de obicei. Repetă metoda de 2-3 ori pe săptămână.

Usturoi, ulei de cocos și piper

Eficiența usturoiului crește atunci când este amestecat cu ulei de cocos și piper. Acesta din urmă stimulează circulația sângelui și ajută la creșterea mai rapidă a firelor de păr. Rețeta presupune zdrobirea a 4-5 căței de usturoi, care se amestecă cu ¼ de linguriță de piper și două linguri ulei de cocos. Masează scalpul cu această compoziție, lasă să acționeze o oră, apoi spală-te cu șampon. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

Usturoi și vin

Zdrobește 4 căței de usturoi și adaugă peste ei puțin vin roșu. Lasă la infuzat o săptămână, într-un recipient închis ermetic, ținut într-un loc întunecos, cum ar fi o cămară, de exemplu. Folosește mixtura pentru masarea scalpului de două ori pe săptămână.

Usturoi și miere

Curăță una sau două căpățâni de usturoi, apoi zdrobește cățeii de usturoi și adaugă peste ei trei linguri de miere. Seara, înainte de culcare, fă-ți masaj cu această mixtură și las-o să acționeze peste noapte. A doua zi spală-ți părul cu șampon.

Usturoi și suc de aloe vera

Și planta de aloe vera este recunoscută pentru proprietățile sale benefice în stimularea creșterii părului, iar în combinație cu usturoi va avea un efect și mai bun. Amestecă o lingură de suc de aloe vera cu o lingură de suc de usturoi și aplică apoi compoziția la baza scalpului. Lasă să acționeze 1-2 ore, după care spală-ți părul cu șampon. Repetă de 2-3 ori pe săptămână, până la obținerea rezultatelor dorite.