Nu este nimic mai sexy dar și mai dureros decât tocurile înalte. Atunci când toate privirile bărbaților se opresc la picioarele tale frumoase, în cap ai doar un singur gând: „mai repede să scap de ele”. Durerea și oboseala picioarelor pot fi îndepărtate însă, cu ajutorul unor exerciții simple.

Cum să scapi de durerea de picioare, după o zi pe tocuri

Gata cu picioarele obosite!

Ce sentiment plăcut te încearcă atunci când talpa piciorului simte podeaua. Uneori însă, a descălța pantofii cu toc, nu este suficient pentru a calma durerea din picioare. Astfel, pentru a uita permanent despre oboseala în picioare, trebuie să le „întindem” și să întărim mușchii coapselor și feselor.

Cum să scapi de durerea de picioare, după o zi pe tocuri

„Doggie”

Stați cu mâinile și picioarele pe podea, în același timp, fără a ridica călcâiul. Din această poziție, începeți să faceți „bicicleta”. Acest exercițiu contribuie la prelungirea mușchilor gambei și trebuie executat timp de aproximativ un minut.

Întinderea

Stai la distanța unei mâini întinse, cu fața la perete. Fă un pas înainte cu piciorul drept, pune mâinile pe perete la înălțimea pieptului. Apăsați genunchiul drept pe perete (fără a ridica călcâiul), astfel încât să simți tensiunea pe stânga. Repetă exerciuțiul de câte 8 ori cu fiecare picior.

Cum să scapi de durerea de picioare, după o zi pe tocuri

Încălzirea picioarelor

Luați o minge mică, grea, de exemplu, una de tenis (sau pe cea a câinelui). Sprijiniți-vă de un perete pentru echilibru. Pune mingea sub picior și încercați să vă mențineți echilibrul timp de un minut. Repetați exercițiul cu celălalt picior.

Cum să scapi de durerea de picioare, după o zi pe tocuri

Întinderea coapselor

Stând pe piciorul drept, ridicați genunchiul stâng la 90 de grade și mențineți timp de 10-15 secunde, rotind talpa piciorului în aer. Repetați exercițiul cu fiecare picior de câte 5 ori.

Ridicarea coapselor

Începe exerciţiul fiind culcată pe spate, îndoaie genunchii cât mai aproape de fese. Ridicați bazinul folosind doar picioarele. Bazinul trebuie ridicat câte puțin de la podea de 30 de ori.  Apoi de 15 ori ridicați bazinul cât puteți de tare. Țineți bazinul în aer timp de câteva secunde continuați să-l ridicați cât mai sus în continuare. Dacă doriți să complicați exercițiul îl puteți executa cu un singur picior, celălalt picior fiind întins în sus.

Cum să scapi de durerea de picioare, după o zi pe tocuri

Ganterele

Stând într-un picior, cu ganterele în mână, ridicați celălalt picior în aer și faceți „rândunica”. Executați trei seturi de 10 exerciții pe fiecare picior. Se ia pauză câte un minut între seturi.