Dacă îți tratezi părul cu blândețe, te poți bucura din când în când de un păr perfect drept, fără ca buclele tale să aibă de suferit. Care sunt cele mai bune metode de a îndrepta părul?

Înainte de a alege o metodă și de a aplica temperaturi ridicate pe șuvițe, pregătește-ți părul. Începe prin a te spăla pe cap și a folosi un balsam intens hidratant pentru a face procesul de îndreptare mult mai ușor. Folosește un tratament intens nutritiv dacă părul tău este predispus la uscare.

Odată ce părul tău este curat, dar încă umed, aplică pe lungime balsam sau tratament pentru protecție termică. Poți să alegi un spray, loțiune sau serum. Orice-ar fi, este important să nu sari acest pas deosebit de important. Astfel de produse protejează firele de păr de temperaturile ridicate, previn degradarea și în acelați timp îți fac părul mai strălucitor.

După ce ți-ai pregătit părul, iată ce opțiuni ai pentru îndreptarea părului fără să afectezi iremediabil buclele:

Placa de par

Atunci când cumperi o placă de păr, trebuie să te asiguri că are setări care îți permit să reglezi temperatura. Scopul este să menții placa la cea mai scăzută treaptă de căldură necesară pentru a îndrepta părul. Cele mai multe plăci de păr ajung până la 230 grade Celsius, dar este de preferat să alegi setări cu temperatura de 180 de grade Celsius. De asemenea, optează pentru o placă subțire, din plăci ceramice sau turmalină. Contactul cu suprafața fierbinte va fi mai mic și plăcile sunt mai alunecoase, prevenind frecarea ce degradează părul.

Pe măsură ce placa ta se încălzește, începe să împarți părul în secțiuni și să aplici produs pentru protecție termică.

Pornește cât mai aproape de rădăcină și treci ușor cu placa spre lungime și vârfuri. Poți să folosești un pieptăn cu dinți simultan cu placa pentru a obține un rezultat mai neted. Treci cu placa peste fiecare șuviță de două sau trei ori, în funcție de cât de groase și crețe sunt firele de păr. Nu îți dai seama dacă placa ta este prea fierbinte? Dacă auzi un sfârâit sau ți se pare că miroase a ars, ar trebui să scazi temperatura plăcii.

După ce ai îndreptat fiecare șuviță, încheie look-ul cu un serum hidratant sau un gel ce oferă părului rezistență la umiditate și previne apariția firelor rebele.

Îndreptarea cu foehnul și peria rotundă sau cu peria rotativă

Folosirea tehnicii de uscare cu peria rotundă și foehnul necesită multă îndemânare și răbdare. Este o metodă folosită deseori în saloanele de coafură, de către specialiști. Dar o poți pune în practică și acasă, dacă știi cum să procedezi corect.

Cea mai simplă modalitate de a-ți îndrepta părul cu foehnul este să folosești o perie rotundă. Ține uscătorul la o distanță de câțiva centimentri de cap și coboară peria pe șuvițe odată cu uscătorul, de la rădăcină către vârfuri.

Peria rotativă cu aer cald face acest proces mult mai simplu pentru că piaptănă și încălzește în același timp. Separă părul umed în secțiuni și îndreaptă fiecare șuviță în parte.

Îndreptarea părului cu bigudiuri

Da, poți să-ți îndrepți părul folosind bigudiurile. Este o modalitate eficientă dacă ai părul foarte creț și nu vrei să folosești o temperatură prea mare pentru a-ți îndrepta buclele. Cu cât ai părul mai des și mai voluminos, cu atât bigudiurile ar trebui să fie mai mari. Începe prin a aplica protecție termică pe păr, apoi înfășoară șuvițele umede pe bigudiuri și fixează cu agrafe. Folosește apoi foehnul pentru a usca părul fixat pe bigudiuri. O variantă eficientă este aceea de a folosi bigudiuri electrice, care se încălzesc.

Nu uita că este important să lași părul să se usuce complet înainte de a da jos bigudiurile. Partea bună a acestei metode este că poți lăsa buclele masive pe care le-ai obținut sau te poți pieptăna pentru a avea mai mult volum.