Măștile de păr sunt o metodă bună și eficientă pentru a obține un păr frumos și sănătos într-o perioadă scurtă de timp. De asemenea, ele ne ajută să reabilităm și să salvăm părul degradat, de exemplu după o vopsire incorectă.

Cum să folosim măștile de păr pentru a obține un efect maxim

Însă, deseori, măștile de păr nu ne asigură rezultatul dorit sau chiar nu au nici un efect. În astfel de cazuri dăm vina pe produs, producător și povestim indignate tuturor că această mască din lapte de unicorn nu trebuie cumpărată. Dar dacă motivul nu este masca, ci folosirea ei incorectă, și cum să facem în așa fel încât să obținem un efect maxim de la masca de păr, și nu doar să consumăm produsul, timpul și forțele?

Cum se aplică masca pe părul ud?

Majoritatea măștilor de păr (în special cumpărate) trebuie aplicate pe părul ud. Însă aceasta nu înseamnă că trebuie să vă spălați pe cap, să aplicați rapid masca pe păr și să o clătiți imediat. Nu.

În primul rând, nu trebuie să folosiți masca și balsamul împreună. Este inutil. Astfel, aplicăm întâi balsamul și îl clătim după 1-2 minute, iar apoi (după alte câteva minute) aplicăm masca de păr și o lăsăm să acționeze până la 10 minute. Este ideal să folosim balsam la fiecare spălare, iar masca – la a treia spălare. Acest lucru se explică prin aceea că balsamul acționează asupra stratului superior al părului, iar masca – asupra structurii acestuia.

Păr ud sau uscat: cum se aplică măștile

Unele măști este mai bine să le aplicați pe părul umed și curat, iar după altele, din contra, să spălați părul. Pe părul ud este mai bine să aplicați măștile din comerț, să le țineți 10 minute, apoi să le clătiți bine.

Măștile de casă pentru păr (cu ouă și alte produse alimentare) trebuie ținute pe păr până la 40 de minute, iar apoi să spălați bine părul cu șampon.

Cum să folosim măștile de păr pentru a obține un efect maxim

Păr murdar sau curat

Se consideră că măștile trebuie aplicate mai bine pe părul curat, însă, în realitate, acest lucru nu este important. Acest lucru nu influențează în nici un fel asupra rezultatului. Pur și simplu orientați-vă după punctul precedent. Măștile de la magazin aplicați-le după spălat, iar cele de casă – înainte. Apropo, măștile din comerț, pentru un rezultat mai bun, trebuie aplicate pe părul pieptănat și distribuite pe toată lungimea firului de păr.

Măștile naturale este mai bine să le aplicați pe părul uscat, iar apoi să acoperiți capul cu folie sau peliculă alimentară. Această metodă destul de ciudată de îngrijire a părului este, de fapt, foarte folositoare, pentru că măștile naturale trebuie încălzite. Pelicula sau folia creează vacuum pe păr și încălzesc măștile, „eliberând” o cantitate mai mare de substanțe nutritive.

Măști locale pentru păr

De asemenea, există măști a căror acțiune este orientată exclusiv asupra vârfurilor firului de păr sau a rădăcinilor. Și acestea trebuie folosite corect. Masca pentru rădăcină permite hrănirea părului cu elemente folositoare, iar măștile pentru vârfuri hidratează firul de păr, îmbunătățesc structura vârfurilor și asigură un aspect sănătos al podoabei capilare.

Sursa