Suntem obligați să purtăm mască de protecție în spațiile publice atât în interior, cât și, mai nou, în exterior în zonele aglomerate, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Iar tenul are nevoie de o îngrijire aparte în aceste condiții.

Masca este și bună, și rea. Pe de o parte, protejează de virusurile din aer, iar pe de alta, poate cauza tenului probleme. Umezeala favorizează înmulțirea bacteriilor și nu-i de mirare că apar coșuri sau iritații. Cum sănătatea și frumusețea merg mână-n mână, ne adaptăm ritualul de îngrijire la noile provocări.

Buzele au de câștigat cu mască de protecție

Fiindcă sunt acoperite de mască, buzele rămân nefardate, însă putem să le răsfățăm cu un balsam hrănitor. Dacă nu aplicăm acest balsam, se pot deshidrata și vor avea nevoie de exfoliere măcar o dată pe săptămână. Nu te sfătuim să folosești un ruj prea pigmentat, pentru că vei păta masca.

Apa termală face minuni

Imediat după scoaterea măștii e bine să îndepărtezi machiajul și să te speli pe față pentru a preveni apariția coșurilor. Iar pentru a echilibra pH-ul tenului și a-i reda pielii mineralele pierdute prin transpirație, un spray cu apă termală este bine-venit. Pulverizează apa pe față de la distanța de 20 cm și dă-i un minut să fi e absorbită de piele, apoi îndepărtează excesul cu un șervețel.

Pune accentul pe ochi când porți masca de protecție

Cum mare parte din față rămâne ascunsă vederii, ochii trebuie să fie în centrul atenției. Pentru un machiaj de zi, un pic de mascara și un contur delicat îi vor defini perfect. Sprâncenele trebuie și ele puse în valoare, conturate și corpolente (umplerea golurilor), folosind fie un creion, fie un fard special de sprâncene.