Se știe că ceaiul verde are multiple beneficia pentru sănătate și frumusețe, fiind un puternic antioxidant. Pe lângă faptul că poți da jos kilogramele nadorite, ceaiul verde poate fi și un remediu bun împotriva acneei. Mai jos îți vom prezenta un remediu bun pe bază de ceai verde, care te va ajuta să scapi de coșuri imediat.

Conform Harvard Health Publications, ceaiul verde este o infuzie ce are în componența sa unii din cei mai buni antioxidanți existenți. Pe lângă asta, conținutul său de acid tanic este foarte util dacă vrei să reduci o inflamație la nivelul țesuturilor pielii. Asta face ca acest ceai să fie un leac minunat pentru acnee.

Multe dintre cele mai bune creme vândute azi în magazine au ceaiul verde ca ingredient. Acesta este mult mai eficient decât clasicul peroxid de benzoil. Ceaiul verde este o substanță antibacteriană și un astringent minunat. Avantajul său față de peroxidul de benzoil este că nu usucă pielea.

Avantajele ceaiului verde în procedurile de îngrijire a tenului:

 • Ceaiul verde poate ameliora tenul gras, pielea uleioasă fiind responsabilă pentru inflamațiile ce provoacă apariția acneei și a punctelor negre. În plus, acesta poate fi folosit și ca detoxifiant.
   
 • Ceaiul verde protejează, întărește sistemul imunitar și previne influența bacteriilor și a virușilor care uneori pot agrava problemele de piele.
   
 • Principala calitate a ceaiului verde este conținutul său de polifenoli și antioxidanți. Grație acestora, ne poate ajuta să eliminăm toxinele din piele și să neutralizăm bacteriile ce provoacă erupția de coșuri.
   
 • Acest ceai poate să-ți facă fața să fie mai puțin grasă datorită efectului său astringent dovedit științific, prevenind astfel apariția coșurilor și punctelor negre, dar și uscându-le pe cele ce există deja.

Tratamentul pe care îl vei urma are doar doi pași:

 • În fiecare dimineață, prepară-ți o infuzie de ceai verde. Pune un săculeț de ceai într-un ceainic plin cu apă și, imediat ce apa începe să fiarbă, ia ceainicul de pe foc. Lasă infuzia să se răcească pentru 20 de minute. Aplic-o pe față de trei ori pe zi. Poți folosi o bucată de vată ca să-ți uzi fața sau un vaporizator. Ceaiul verde acționează și ca un tonic pentru piele, deci pur și simplu aplică-l pe piele și lasă-l să se usuce. Nu uita: aplică-l de trei ori pe zi, dimineața, după-amiaza și seara.
   
 • Mai poți încerca și un al doilea tratament, pe care trebuie să-l aplici de două ori pe săptămână, numai seara. Îți va trebui niște oțet de mere, substanță excelentă dacă vrei să scapi de acnee și puncte negre și să-ți echilibrezi pH-ul pielii. Pur și simplu adaugă o lingură de oțet de mere într-o ceașcă de ceai verde. Aplică-ți soluția pe față și las-o să se usuce pe parcursul întregii nopți. Dimineața, spală-te pe față cu apă caldă și aplică-ți obișnuita cremă hidratantă. Rezultatele nu vor întârzia să apară!