Părul vopsit își pierde rapid din strălucire și după câteva spălări culoarea începe să dispară – cu siguranță îți este foarte cunoscut acest scenariu. Pentru a-i păstra vie nuanța, îl poți îngriji cu ajutorul unor măști naturale.

Iată câteva sfaturi și rețete de măști care te vor ajuta să menții mai mult timp culoarea părului vopsit:

Clătește-l cu ceai de mușețel

Dacă părul tău este deschis, roșiatic, auriu sau șuvitat, vei avea nevoie de o clătire cu mușețel pentru a reînvia strălucirea părului tău.

Ingrediente: 1 cană de ceai de mușețel.

Mod de preparare: Pregăteste un ceai de mușețel și lasă-l să se răcească. Spală-te pe păr ca de obicei și la ultima clătire aplică ceaiul. Lasă-l timp de două minute și îndepărtează-l cu apă caldă. Poți aplica acest proces o dată sau de două ori pe săptămână.

Masca cu lămâie

Dacă culoarea părului tău a devenit fadă și lipsită de strălucire, poți folosi o mască naturală cu lămâie. Părul tău va capăta o strălucire de invidiat. În plus, va ajuta la păstrarea culorii mai mult timp.

Ingrediente:

  • 5 picături de lămâie
  • 3 linguri de iaurt
  • 1 albuș de ou

Mod de preparare: amestecă într-un vas iaurtul cu albușul de ou bătut și adaugă peste ele și picăturile de lămâie. Întinde masca pe întreaga lungime a parului. Lasă masca să acționeze o jumătate de oră, apoi clătește părul cu apă călâie. Aplică aceasta mască seara, o dată pe săptămână.

Masca cu banane

Acest tip de mască revitalizează părul vopsit și îl ajută să își mențină culoarea vie mai mult timp.

Ingrediente: o banană

Mod de preparare: zdrobește o banană și aplică pasta de la rădăcina părului până la vârf. Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește părul cu apă caldă. Părul va căpăta strălucire încă de la prima aplicare.