Părul gras afectează multe persoane din întreaga lume. În general, este considerată una dintre cele mai recurente probleme de frumusețe, motiv pentru care s-au intensificat liniile de săpun uscat, deoarece sunt un remediu ușor și simplu.

Începem prin a vă explica faptul că trebuie să urmați acest ghid de îngrijire pentru a vă menține scalpul mai curat pentru mai mult timp.

  • Nu vă atingeți părul: pe cât posibil, evitați pe cât posibil să vă mângâiați sau să vă treceți mâinile prin par, deoarece frecarea sau masajul stimulează glandele sebacee.
     
  • Nu vă spălați prea mult: O concepție greșită frecventă este aceea că dacă vă spălați părul de mai multe ori pe zi, acesta va rămâne mai curat pentru mai mult timp. Acest lucru nu face decât să provoace reapariția uleiului.
     
  • Nu folosiți fixativ: evitați aceste produse, deoarece sunt adesea greu de îndepărtat și deteriorează grav părul. De asemenea, acestea agravează starea părului gras.
     
  • Apa caldă: folosiți de preferință apa la temperatura camerei și nu fierbinte, deoarece toate tipurile de păr sunt afectate de căldură.