De câteva săptămâni, viața Cristinei Gheiceanu s-a schimbat la 180 de grade. Aceasta a adus pe lume o fetiță, căreia i-a ales numele Adela și care acum este prioritatea ei numărul 1. Totuși, bloggerița și-a făcut puțin timp și a scris pe blogul său cum a prevenit vergeturile, care produse au ajutat-o și care nu au avut niciun efect hidratant.

mamaplus

“Se spune că vergeturile sunt genetice și indiferent câte uleiuri și soluții miraculoase nu ai folosi, dacă e să le ai, o să le ai. Totuși, dacă e să mergem pe partea de genetică, înseamnă că eu sunt predispusă să am vergeturi, întrucât în adolescență m-am făcut cu câteva vergeturi frumoase pe coapse… rezultă că pielea mea nu e chiar elastică. De aceea, eu eram sigură că o să fac vergeturi, în sarcină… ba chiar mă resemnasem cu ideea și uite că nu a fost să fie. Să fie datorită uleiurilor pe care le-am folosit sau nu…asta nu pot să garantez, dar cel puțin merită de încercat, nu???

Auzisem multe despre Bio Oil și acesta a fost primul ulei pe care l-am folosit. Am început să îmi ung burtica cu el de cum am aflat că sunt însărcinată. Îl foloseam la fiecare 3 zile, căci nu voiam să-mi obișnuiesc pielea. În doar o lună mi-au ieșit niște puncte roșii pe burtă, cred eu că de la el și plus, nici nu mai simțeam că îmi hidratează pielea, așa cum îmi doream. Așa că, am renunțat.

Apoi, am încercat crema de la Mustela, cu care m-am dat doar de vreo 4 ori și care nu a funcționat, în cazul meu.

Aceste 2 uleiuri: Mustela și Weleda, au fost formula magică pentru mine. Până în luna a 6-a foloseam unul dintre aceste uleiuri o dată pe zi și masam bine-bine pielea, vreo 5 minute. Le alternam mereu, ca să nu se obișnuiască pielea. Apoi, când burtica a crescut și mai mare mă dădeam cu ulei de două ori pe zi. În ultima lună de sarcină adăugam și câteva picături de vitamina E în ulei și masam bine corpul, în special burtica! Nu uitați de apă. E foarte important să beți multă apă, în sarcină și nu numai.

RECOMANDARE:

Dacă vă mănâncă burtica tare, nicidecum nu scărpinați, ci puneți un pic de ulei și masați. În ultima lună, erau zile când mă dădeam cu ulei și de 4 ori pe zi, atât de tare mă mânca pielea.

În mare parte, voi singure veți înțelege ce ulei funcționează, în cazul vostru și care nu. Dacă dimineață simțiți pielea hidratată bine, înseamnă că și-a făcut efectul.

Până la urmă, e o treabă tare stranie cu vergeturile. Cunosc fete care nu au folosit gram de ulei sau loțiune și nu au nicio vergetură și mai cunosc fete care “dormeau” în ulei și până la urmă, nu au scăpat de ele. Cert e că niciodată nu știi cum va reacționa pielea în sarcină. E o loterie, fetelor. Totuși, eu am preferat să încerc toate aceste soluții, ca după să nu îmi pară rău că nu am încercat.

P.S. Am încercat ulei de migdale, măsline și pielea mea nu le-a primit bine.

Apropo, deși iubesc enorm brand-ul Clarins, crema lor anti-vergeturi e cea mai rea cremă pe care am încercat-o în viața mea. Se îmbrânzește și la un moment dat parcă se transformă în parafină.”