mamaplus

Credeai că doar vara ai nevoie de cremă cu factor de protecție solară? Absolut greșit!

0
//
07.11.2019

Atunci când e toamnă și în mare parte soarele stă ascuns după nori, iar ziua nu mai pare atât de lungă, ultimul lucru la care ai vrea să te gândești este crema cu SPF (factor de protecție solară).

S-ar putea ca lunile din calendar să te păcălească în așa fel încât ajungi să crezi că produsele cu SPF sunt destinate exclusiv sezonului estival. Din păcate însă, potrivit specialiștilor, chiar și cea mai mică expunere la razele solare este importantă atunci când vorbim de întreaga durată a vieții.

Iată motivele pentru care ar trebui să folosești cremă cu protecție solară pe tot parcursul anului:

Radiațiile UVA sunt periculoase pentru sănătatea tenului tău

Șansele să te pricopsești cu o arsură solară în sezonul rece sunt foarte slabe, trebuie să recunoaștem. Dar aceste arsuri sunt provocate de radiațiile UVB, iar cu toții știm că sunt mai multe tipuri de radiații solare, nu-i așa? UVA sunt în proporție de 95% din totalul radiațiilor care ajung la noi, în timp ce UVB sunt cele mai cunoscute, deoarece ele cauzează arsurile. UVA sunt la fel de dăunatoare (și în plus cu mult mai multe), de vreme ce penetrează straturile pielii și provoacă îmbătrânirea tenului și o serie întreagă de boli printre care chiar și cancerul.

Cea mai rea parte a razelor UVA? Lumina UVA pătrunde prin ferestrele de sticlă, așa că ești expus fie că te afli la sală, în masină sau la 100.000 de metri altitudine într-un avion.

Soluția pentru toate aceste probleme este simplă: folosește un spectru larg de produse cu SPF de cel puțin 30 în fiecare zi. Dacă ești afară pentru mai multe ore consecutiv, ar trebui să reaplici produs pe zonele expuse (mâini, față, gât). 

Barierele pielii tale sunt din ce în ce mai slăbite

Știi senzația de uscăciune a pielii atunci când temperaturile încep să scadă? Consideră asta un semnal pe care corpul tău ți-l transmite pentru a te atenționa că protecția pielii este una scazută, fiind astfel predispusă efectelor negative.

De asemenea, nu trebuie niciodată încerci produse prea puternice pentru exfoliere. Pielea afectată trebuie hidratată intens pentru a se reface. Se pot folosi produse pentru hidratare puternica in concomitent cu cele de protecție solară, sau creme care au și factor SPF.