Cosmetica...ecologică, naturală, organică. Cum le diferim?

Cosmetica naturală – cea în care se folosesc extracte de plante și care sunt utilizate într-o anumită cantitate; la fel se folosesc și cîteva compenente de origine animală.

Produsele cosmetice biologice trebuie să îndeplinească anumite cerințe, care sunt mai stricte decît la alte produse, spre exemplu: nu există componente de origine animală, să nu conțină mai mult de 5% din excipienți; la fel sunt cerințele stricte și pentru cultivarea plantelor și acestea nu ar trebui să fie testate pe animale. Cosmetica organică poate fi certificată de anumite organizații ca: Cosmebio, Ecocert, BDIH și altele.

Cosmetica eco - ce este?

Cinci semne standard de preparare a produselor BIO cosmetice:

- Înregistrarea - standard de BIO (logo-ul);

- Adresa organizației de control (Ecocert sau Qualite France);

- O frază-garanție - Cosmetique Ecologique et biologique;

- Procentul conținutului natural (inclusiv apa, mineralele), precum și ingredientele  pe bază de plante, în conformitate cu standardul (după trei parametri);

- În ingredientele  din plante  sunt marcate cu un asterisc (*).

Conținutul cosmeticii organice:

- Cel puțin 95% din totalul ingredientelor - de origine naturală;

- Cel puțin 10% din toate ingredientele - plante din plantațiile pur ecologice;

- Cel puțin 95% din toate plantele - de pe plantații ecologice;

- Ingrediente de origine animală - interzise.

Controlul asupra respectării tuturor cerințelor se  efectuează de mai multe ori pe an. Ecocert și revizorii pot efectua o vizită fără avertisment, atît la plantație cît și în secția de producere a produselor cosmetice.

Există producatori care au refuzat categoric producerea cosmeticii cu componente chimice standard BIO-5% din formula produsului. Una din ele este compania GamARde (Gamard), dermatocosmetica lor este 100% naturală.

În Laboratorul dermatologic GamARde în practică s-a dovedit că pot fi obținute și păstrate compoziții cosmetice sofisticate, fără a recurge la conservanți dăunători, emulgatori, produse petrochimice sintetice. Astfel, cosmetica naturală franceză GamARde are standardul BIO foarte ridicat și ea una din cele mai tari din cele ce există pe piață în prezent.

Astăzi, în caltate de compoziție de bază este utilizată apa termală, uleiul și polizaharidele naturale de origine vegetală. Până la 57% din totalul ingredientelor din plante este extras din plantele de pe plantațiile ecologice.

Pentru cosmetica organică - sănătatea și viitorul nu numai al oamenilor, ci  de asemenea și a întreagii noastre planete, putem începe s-o utilizăm în orice mijloace - pastă de dinți, șampon, gel de duș, deodorante, cremă sau apă termală.

Apropo...

Vreți să îmbogățiți și să hidratați pielea corpului cu vitamine? Vă oferim o rețetă cosmetică pentru corp pe care o puteți pregăti în condiții de casă, al cărui secret l-a dezvăluit David Parker, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de produse cosmetice naturale (fără conservanți și coloranți).

Cosmetica eco - ce este?

Scrub din grapefruit pentru corp

1. Intr-un blender, amestecați uleiul de masline și salvie timp de un minut.

2. Adaugați sare de mare și zahăr cristalin, amestecați bine cu blenderul.

3. Decojiți grapefruitul și adăugați-l la crubul cu sare și porniți blenderul pentru 30 de secunde.

4. După ce ați făcut o baie sau un duș, luați o lingură de scrub de grapefruit (de obicei e suficient) pe palmă, frecați cu acest amestec întregul corp, masînd mișcări circulare.