Coafura joacă unul dintre cele mai importante roluri în crearea unei imagini de nota 10 pentru seara de Anul Nou.

Coafura este unul dintre cele mai importante elemente pentru imaginea în seara de Anul Nou, anume coafura vă asigură dispoziția pentru toată sărbătoarea. Starurile ne-au sugerat cele mai interesante idei de coafuri pentru sărbătoare, iar experții Mamaplus.md ne va ajuta să le implementăm în viață.

Părul pe o parte

Când alegeți coafura pentru seara de Anul Nou, puteți opta pentru varianta de a pieptăna părul pe o parte. Vă puteți lăsa șuvițele libere sau avea bucle romantice sau să gândiți o altă coafură interesantă în stil punk. Schema detaliată de creare a coafurii a fost descrisă de Iulia Ponomariova, stilist de top Wella Professionals.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Bucle cu pieptănătură pe o parte

1. Uscați părul cu ajutorul spumei sau spray-ului pentru volum.

2. Puneți toate șuvițele în bigudiuri de dimensiune medie și utilizați spray termoprotector.

3. Pieptănați părul și faceți o despărțitură asimetrică.

4. Pe o parte a capului fixați părul cu clame pentru păr.

5. Fixați cu fixativ.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Coafură punk

Pe valul popularității în stilul grunge, în modă au intrat frizurile cu țeasta rasă. Iar cei care nu vor să experimenteze radical cu stilul au gândit o alternativă care imită țeasta rasă – coafura pe o parte cu cosițe.

1. Aplicați pe păr spray pentru volum, bufați rădăcinile.

2. Faceți despărțitura pe partea dreaptă. Pe partea stângă, de la țeastă la ceafă, împletiți două sau trei cosițe cât mai aproape de scalp.

3. Fixați cosițele la ceafă cu ajutorul clamelor. Fixați cu fixativ.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Cosițe

Cosițele nu sunt de fapt o coafură plictisitoare pentru școlărițe. Au reușit să ne demonstreze acest lucru eroii serialului ”Game of Thrones”, în rolul cărora au intrat multe vedete gata să iasă pe covorul roșu. Iulia Ponomariova ne-a relatat despre cele mai originale și simple cosițe pentru petrecerea de sărbătoare după exemplul mondenităților.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Spicușorul original

1. Începem de la frunte și împletim un ”spicușor” suficient de liber și asimetric. Încheiem împletitura ”spicușor” după ureche și, mai departe, facem o cosiță obișnuită.

2. Tragem câteva șuvițe mici din cosiță pentru a conferi și mai multă lejeritate imaginii.

3. Coada cosiței o fixăm cu un elastic invizibil din silicon.

4. Fixăm coafura cu ajutorul fixativului.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Trandafir din cosiță

1. Împletim ”spicușor” începând de la tâmplă, continuăm de-a lungul cefei și încheiem lângă urechea din cealaltă parte a capului. Totodată, cosița trebuie să cuprindă tot părul. Cosița trebuie fixată cu un elastic mic. Pentru ca cosița să iasă îngrijit, preventiv, ungem mâinile cu cremă pentru luciu.

2. Coada cosiței o modelăm ”trandafir” lângă ureche, fixăm cu ajutorul clamelor și utilizăm fixativ puternic.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Cosiță liberă

Împletitul în stil liber – este un element al unei neglijențe ușoare – stil foarte popular la ora actuală. Dar și această coafură este pe măsură să vă creeze imaginea de sărbătoare.

1. Aplicați pe păr spumă sau spray pentru coafare.

2. Faceți cărare laterală, începând de la ceafă, pieptănați părul pe o parte.

3. Alegeți orice fel de împletitură – spicușor, coadă de pește sau cosiță clasică și începeți să o împletiți lejer de la ceafă.

4. Coada o fixați cu un elastic, în jurul acesteia bufați șuvițele pentru a o ascunde. Nițel eliberați împletitura pe lateral.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Bufant

Părul bufant, intrat în modă în anii 60, conferă imaginii un ton rebel de rock. Coafurile în acest stil se combină perfect cu cosița, cocul sau părul liber. Cât de repede și profesionist facem părul bufant ne spune Irina Cerepanova, stilist tehnician ”Sharm Distributors”.

Bufant cu volum

1. Spălați părul cu șampon pentru volum. Datorită componenței sale, acesta îngroașă fiecare fir de păr.

2. Aplicați pe părul umed spray pentru volum.

3. Uscați părul cu ajutorul uscătorului și un pieptene cu formă rotundă. Utilizând un pieptene cu dinți deși și mărunți, bufați șuvițele la rădăcină, conferind astfel părului un volum suplimentar.

4. Strângeți părul la spate într-un coc neglijent cu ajutorul clamelor.

5. Fixați părul cu spray pentru volum. Acesta vă va permite să mențineți forma coafurii și va conferi strălucire suplimentară părului.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Bufant neted

1. Uscați părul cu ajutorul uscătorului de păr, după ce l-ați prelucrat cu balsam, aplicați gel-spumă pentru coafare. Gelul nu doar va fixa, dar va conferi părului densitate, textură și strălucire.

2. Bufați la rădăcină de la față spre vârful capului cu ajutorul unui pieptene cu dinți mărunți și deși. Restul părului poate fi strâns într-o cosiță.

3. Fixați cu ajutorul fixativului.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Coafuri de tip coc

Elegant, un pic haotic, dezordonat sau lejer, cocul va fi o coafură perfectă pentru noaptea dintre ani. Despre schema de executare a celor mai populare variante de coafură de tip coc ne spune Irina Cerepanova.

Cocul-floare

1. Aplicați un pic de balsam pentru netezire pe părul umed de la rădăcină pe toată lungimea, uscați-l cu feonul și îndreptați-l cu placa.

2. Strângeți părul la spate într-o coadă de cal cu ajutorul unui elastic. Divizați părul în două părți, fiecare șuviță tapați-o și fixați-o cu un spray fixativ.

3. Apoi răsuciți fiecare șuviță și aranjați-o în forma care vă place în jurul bazei cozii de cal, prindeți-o cu agrafe. Pulverizați coafura cu fixativ.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Cocul –scoică

1. Pe părul curat și umed aplicați un spray pentru volum și uscați părul cu feonul și cu perie, creând bucle. Faceți o cărare pe o parte.

2. Divizați părul în 2 părți de la cărare și rulați părul spre interior, răsuciți fiecare șuviță separat și prindeți părul cu agrafe.

3. 2. Pulverizați cu fixativ peste coafură.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Coc jos pe o parte

1. Aplicați pe părul curat și uscat un spray cu termoprotecție și creați bucle cu ajutorul plăcii sau feonului.

2. Strângeți părul într-o coadă de cal asimetrică, formați din el un coc moale și prindeți cu agrafe în mod haotic șuvițe separate în jurul bazei.

3. Pulverizați un spray cu efect lucios.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Coafuri pentru părul scurt

Irochez, bucle romantice, tapaj sau păr dezordonat – frizurile scurte oferă posibilități largi pentru experimente. Ruslan Tajiev, art-directorul Paul Mitchell vă propune câteva idei pentru coafuri din părul scurt.

1. Dacă aveți părul tuns scurt cu breton alungit, vă puteți face o coafură ușor dezordonată. Pentru aceasta aplicați pe părul umed un stayling ușor (de exemplu o loțiune de modelare) și uscați cu feonul. Îndreptați bretonul și ușor răsuciți capetele cu peria. La final puteți pulveriza puțin fixativ.

2. Încercați un stil rebel și creați din breton un irochez. Aplicați pe părul uscat o cremă de texturare sau pastă de fixare puternică. Uscați părul în direcția verticală. Pulverizați cu fixativ.

3. De asemenea, părul poate fi coafat după formă. Pentru aceasta aplicați un spray pe șuvițele uscate și lucrați bine cu placa.

4. Dacă doriți să aveți o imagine romantică, optați pentru bucle făcute cu ondulatorul.

5. Visați la note rebele în stilul clasic? Tapați-vă părul.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Bucle-retro

Buclele în stilul epocii de aur de la Hollywood – este garant o coafură de sărbătoare. Pentru crearea buclelor, Ruslan Tajiev propune să urmați următoarea schemă.

1. Faceți o cărare asimetrică și aplicați pe părul umed un spray pentru bucle.

2. Rulați părul pe perie

3. Puteți face și altfel. Lăsați părul uscat, aplicați un spray de termoprotecție și faceți bucle cu ajutorul unui ondulator sau a unei plăci.

4. Mai este o alternativă – bigudiurile mari. Divizați părul printr-o cărare asimetrică.

5. Înainte de coafare, aplicați pe păr un cocktail stayling de ser pentru crearea buclelor și a unui mus de fixare medie. După care rulați părul pe bigudiuri, cocktailul stayling va forma bucla și o va fixa bine.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Coada de cal

Pentru femeile cu părul lung nu există nici o restricție la capitolul coafuri. Însă dacă vă doriți ceva interesant și totodată nu prea sofisticat, alegeți coafura de tip coadă de cal. Ruslan Tajiev vă propune următoarele idei.

Coada de cal netedă

Pentru a strânge părul într-o coadă de cal absolut netedă, folosiți un truc profesionist. Pe elastic prindeți două agrafe. Strângeți părul într-o coadă de cal la spate, fixați cu mâna. Prima agrafă o introduceți vertical în baza cozii. Întoarceți elasticul de 3-4 ori și orizontal introduceți a doua agrafă. Cu siguranță coafura se va menține toată ziua!

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Coadă de cal din bucle

Dacă doriți să oferiți coafurii volum, buclați șuvițele de păr prinse în coada de cal cu ajutorul ondulatorului. Peste coafura pulverizați fixativ și puțin spray cu luciu.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene

Șuvițe colorate în coafuri

Orice coafură, chiar dacă este cea mai simplă va arăta mult mai original cu ajutorul unor accente colorate.

Aplicați un spray colorat (sau folosiți creta colorată) pe breton, vârful firelor de păr sau câteva șuvițe și veți obține un look de sărbătoare în stil rock.

Coafuri de Anul Nou. Idei mondene