Odată cu trecerea timpului, celulele epidermei tind să se subțieze, iar din această cauză se produc fisuri în bariera protectoare de sebum, ducând la deshidratarea pielii, se formează pungile de sub ochi, bărbia dublă, etc.

Procesul general de îmbătrânire nu poate fi oprit. Pielea, ca orice alt organ, este supusă și ea legilor de îmbătrânire. Există totuși posibilități, ca prin masuri preventive, printr-o bună igienă, o viață echilibrată, să întârziem și să încetinim acest proces de îmbătrânire.

Iată mai jos 3 rețete naturiste care te vor ajuta să estompezi ridurile:

  • Prima rețetă pentru estomparea ridurilor se prepară în felul următor: 1 gălbenuș de ou se amestecă cu 2 linguri ulei de germeni de grâu și apoi se adaugă un bob de drojdie. Amestecul se întinde în strat subțire pe față și pe gât și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care se clătește cu multă apă rece. Acest preparat netezește pielea și protejează tenul împotriva efectelor dăunătoare ale mediului.
     
  • Sucul de spanac este un puternic agent anti-riduri, iar cu acesta vei reuși să estompezi peste 50% din ridurile faciale existente. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe zonele afectate, cu ajutorul unui tampon de vată, hidrofilă îmbibat în suc proaspăt de spanac. Masează executând mișcări circulare din exterior către interior, timp de 5 minute. Clătește apoi fața cu apa rece. De asemenea, se poate folosi și suc de rodie. Tratamentul se face în fiecare zi, dimineața și seara.
     
  • Pentru următoarea rețetă, trebuie să prepari în casă o cremă antirid din: 10 g ceară de albine, 5 ml miere polifloră, 2 ml suc de bulbi de ceapă și 10 ml suc de bulbi de crin. Se omogenizează bine toate ingredientele pe baie de aburi, amestecând până la răcire. Se aplică pasta obținută pe regiunile ridate și se lasă să acționeze timp de 20 minute. Acesata rețetă te ajută să ai o față ca de bebeluș, iar ridurile se vor estompa.