mamaplus

Ce produse să folosești în acest sezon pentru curățarea delicată a pielii. Sfaturi de la Dr. Irina Batîr

-
//
19.05.2020

În această perioadă, pielea poate deveni cu ușurință sensibilă și uscată, fapt pentru care produsele hidratante nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică. În plus, aspectul tenului trebuie să fie în permanență curat și luminos, iar demachierea necesită folosirea corectă a produselor de îngrijire.

Dr. Irina Batîr are, în acest sens, câteva recomandări dermatologice, care cu siguranță îți vor fi de folos.

Așadar, primăvara, pentru curățarea delicată a pielii, este indicat să utilizezi un demachiant mai gras, cu rol de decongestionare și hidratare. Este important ca soluția demachiantă să fie ușoară, întrucât procesul de demachiere agresează pielea.

Potrivit specialistului, pentru demachiere pot fi utilizate produse precum lapte demachiant, cremă demachiantă sau emulsie menită să îndepărteze corect machiajul.

De asemenea, apa termală este un produs recomandat pentru ritualul zilnic de îngrijire a tenului uscat. Aceasta este bogată în minerale rare și oligo-elemente (fier, magneziu, mangan, siliciu, calciu), este un adevărat prieten al pielii uscate și are proprietăți calmante și fortifiante. După procesul de demachiere, apa termală pulverizată pe tenul proaspăt va oferi senzația de revigorare.

Conform medicului dermatolog, loțiunile tonice cu alcool nu trebuie utilizate. Se recomandă un tonic blând ca apa de trandafir sau infuziile cu mușețel și tei.