mamaplus

Ce poți face cu cremele de față expirate și cum te pot ajuta să economisești bani

-
//
26.04.2022

Cremele de față expirate pot fi folosite la diverse treburi casnice și te ajută să economisești bani. Ai prea multe creme, ai uitat de unele în dulapuri, nu te-ai atins de ele până au depășit termenul de folosire? Ni se întâmplă tuturor. Important este să nu te grăbești să le arunci la gunoi. Ele pot fi folosite pentru diverse treburi casnice sau chiar pentru unele zone ale corpului… cum ar fi masajul călcâielor.

Se știe că stratul cornos al călcâielor trebuie îndepărtat periodic, iar dacă se folosește o cremă emolientă, îndepărtarea pielii din zona călcâielor s-ar face mult mai ușor.

De asemenea, cremele de față și de corp expirate pot fi folosite pentru a trata obiectele și accesoriile din piele. Folosind o cârpă moale freacă obiectele din piele cu o cantitate mică de cremă. Nu uita de scaune, canapele, fotolii, geci de piele, încălțăminte.

Cremele pot fi folosite pentru a lustrui mobilierul din lemn cu condiția să se folosească o cantitate destul de mică și să se frece temeinic pentru ca lemnul să absoarbă crema. Se repetă apoi acțiunea până se ajunge la luciul dorit.

Nu vă mai grăbiți să aruncați la gunoi cremele expirate ci puneți conținutul într-un recipient comun. Lanolina este baza tuturor cremelor și are acțiune emolientă forte favorizând absorbția, este protector și reparator al pielii uscate, solzoase sau deteriorate. Folosiți crema expirată în zone precum călcâie, genunchi, coate, dacă știți că nu suferiți de afecțiuni ale pielii și că nu aveți o piele sensibilă care reacționează imediat la stimuli externi.