Unele femei își aleg nuanța ojei după dispoziție, în timp ce altele se conduc după tendințe. Iată care sunt cele mai importante culori de ojă care se poartă în 2019:

mamaplus.md

Bleumarin glossy

Dacă nu ai deja o ojă în această culoare în colecția ta, este momentul să-ți cumperi una. Tonurile închise de albastru se numără printre principalele trenduri ale anului 2019 în ceea ce privește culoarea unghiilor. Michelle Saunders, nail artist al celebrităților de la Hollywood, declară pentru Refinery29 că oja bleumarin va atinge un vârf maxim în 2019, după ce a fost câțiva ani la rând printre nuanțele preferate. Este o alternativă originală la negrul intens, fiind o culoare potrivită atât pentru birou, cât și pentru evenimente speciale. Pentru a pune și mai mult în evidență nuanțele de albastru închis, aplică un top coat pentru strălucire.

mamaplus.md

Roz deschis, transparent

Probabil acest trend a fost inspirat de Meghan Markle și Kate Middleton. Este cunoscut faptul că membrele familiei regale poartă de obicei numai ojă de culoare nude, nuanța de roz pal Ballet Slipper de la Essie fiind alegerea Reginei Elisabeta a II-a de peste 40 de ani. O astfel de culoare este potrivită pentru o manichiură cu un aspect natural, proaspăt. "Un roz transparent oferă strălucire și un strop de culoare ce pare naturală și care avantajează orice nuanță de piele", spune Michelle Saunders.

mamaplus.md

Gri deschis

O altă culoare pe care să o adaugi în colecția ta de oje anul acesta este griul deschis. "O manichiură în nuanță de gri deschis are un aspect cool și relaxat", spune specialistul. Este important să alegi o ojă gri deschis cu acoperire bună și un finish opac. În cazul în care oja nu este suficient de opacă, rezultatul este o manichiură cu efect neplăcut și un aspect de unghii vinete.

mamaplus.md

Roșu mac

Oja roșie nu se demodează niciodată, dar în fiecare an este ușor reinventată. În 2019 se poartă tonurile deschise și intense de roșu, aproape neon. "Preferata mea din această categorie este Chanel Scenario. Având subtonuri superbe de oranj, oferă un look statement, dar care este în același timp sofisticat", spune manichiurista celebrităților.

mamaplus.md

Alb imaculat

O manichuiură de un alb imaculat poate fi, fără îndoială, o manichiură statement foarte interesantă. Se potrivește de minune cu sezonul rece și se asortează perfect cu un pulover pe gât în același ton de alb impecabil. Îți poți face și o pedichiură cu ojă albă. "Un alb intens pare proaspăt pe timpul iernii", spune Saunders. "Alege o ojă cu o acoperire bună și rezultat opac. Este o variantă bună atât pentru mâini, cât și pentru picioare", adaugă specialistul. 

mamaplus.md

Aspect metalic

Glitterul nu iese din tendințe anul acesta, ci este doar reinventat. Michelle Saunders spune că acest trend înseamnă că poți purta orice culoare dorești, dar cu un aspect cromat. "Orice culoare ai prefera, găsește-o în variantă metalică. Atât timp cât glitterul este foarte fin, vei fi în trend", declară specialista. 

mamaplus.md

Taupe neutru

Nuanțele de taupe reprezintă echilibrul perfect dintre maro deschis și gri. Deși poate că o astfel de culoare te duce cu gândul la stilul anilor '90, nuanțele neutre de maro deschis au parte de o revenire importantă în acest an. Nail artistul Sarah Gibson Tuttle este de părere că ojele în nuanțe deschise de taupe sau ciocolată arată mai bine pe unghii decât arată în sticlă. 

mamaplus.md