mamaplus

Ce este obligatoriu să facem când ne spălăm pe cap? Un specialist sparge tăcerea

-
//
03.02.2020

S-a descoperit trucul perfect. Așa trebuie să te speli pe păr ca să nu mai ai nicio problemă. Un cunoscut dermatolog a făcut totul public. Trebuie să pui un ingredient surpriză în șampon

Faimosul dermatolog Francesca Fusco a spus totul. Majoritatea femeilor, în special doamnele și domnișoarele, aruncă anual o sumă destul de mare pe produse și noi șampoane, pentru a avea un păr curat și plin de volum. Există însă și metode mai ieftine și cu un rezultat poate mai bun. Metoda doctorului ne arată că zahărul poate fi folosit și ca altceva, nu neapărat ca îndulcitor.

„Combinarea şamponului cu zahăr ajută la o curăţare în profunzime a pielii capului. Iar efectul exfoliant nu se datorează doar consistenţei sale grunjoase. Zahărul dizolvat îşi păstrează efectul detoxifiant asupra părului, curăţând scalpul de celule moarte, sebum şi murdărie „fără să îl usuce”, explică dermatologul Francesca Fusco.

Zahărul este cel mai bun aliment și pentru anumite afecțiuni ale scalpului, precum Neurodermita, care poate fi combătută cu acest tratament. O altă boală a scalpului care poate fi prevenită este Tinea Capitis. Aceasta apărea la fel ca și Neurodemita sub formă de pungi de puroi și piele uscată.

Se pune o linguriță de zahăr la un flacon de 400 ml. Șamponul se aplică pe parul umed și durează aproximativ 3 minute, părul este bine să fie hidratat după spălarea șamponului, cu zahăr eventual, cu ceai de mușețel, pentru a preveni posibile senzații de iritare ulterioare. Alt sfat folositor este ca în loc să îl usuci cu uscătorul, îl stergi cu un prosop și masezi pielea timp de 15 minute.

Pentru un plus de volum, poți adăuga zahăr și în balsam. După ce ai făcut asta, omogenizează bine amestecul, freacă puțin între palme și se adaugă pe lungimea firului de păr.