Chiar dacă folosesc și măști pentru întreținerea tenului din comerț, femeile apelează tot atât de des și la măștile pentru ten făcute în condiții casnice. Pe lângă clasicele ingrediente folosite, precum cafeaua, avocado sau mierea, de data aceasta vorbim despre albușul de ou și măștile cu albuș de ou. Sunt ele benefice pentru piele sau nu?

În primul rând, albușul de ou este format din apă, lizozim și aproape 10% proteine. Unul dintre puternicele beneficii pe care îl poate avea asupra piele este hidratarea intensă, iar asta pentru că funcționează ca humectant. Pe lângă asta, albușul de ou ajută și la reducerea erupțiilor datorită prezenței lizozimului care este antiseptic și împiedică bacteriile care produc acneea să pătrundă în corp.

Cât de sigure aceste măști sunt pentru ten?

Atunci când aplici albușul de ou pe față în proximitate ochilor, nasului și gurii te gândești instant la salmonella, o bacterie nu tocmai prietenoasă cu organismul nostru. Dacă aplici o astfel de mască pe ten, asigură-te că ingredientele folosite sunt sigure.

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este potențialul risc de a avea o reacție alergică. În general, orice ingredient nou pe care-l folosești este bine să faci un test înainte, aplicând o cantitate mică pe bărbie sau în spatele urechii, să aștepți 10-15 minute și să fii atentă dacă observi ca simptome roșeață, mâncărime sau inflamații.