mamaplus

Cât de mult ne afectează fardurile tenul. Cele mai la îndemână trucuri pentru o piele de invidiat

-
//
03.07.2020

Nu este un secret faptul că tuturor femeilor le place să se aranjeze, însă deşi reuşim să ne punem în evidență cele mai frumoase calități cu ajutorul machiajului, aveți idee cât de mult dăunează acesta tenului? Iată ce putem face pentru a preveni toate problemele cauzate de machiaj.

Un ten luminos şi curat va fi întotdeauna mai apreciat decât cel cu probleme ascunse în spatele unui machiaj frumos. Machiajul ne poate ajuta să scoatem în evidență cele mai plăcute trăsături ale chipului, însă în exces, el poate cauza o serie de neplăceri atât tenului, cât şi sănătății per total, ca urmare a ingredientelor dăunătoare. Folosirea în exces a produselor de make-up ieftine care conțin ingrediente nesănătoase poate duce, în anumite cazuri, la anumite probleme de genul: dermatite, încărcarea porilor, acnee. Mai mult, în anumite cazuri s-au semnalat şi dureri de cap, cădere excesivă a părului, alergii, infecții oculare, infertilitate, îmbătrânire prematură, dezechilibre hormonale, hiperpigmentare.

Tenul cu probleme nu se va „însănătoşi” dacă îl ascundem sub straturi întregi de machiaj, însă dacă ştim cum să îl întreținem, el va arăta mai frumos ca niciodată. Iată cele mai la îndemână trucuri pentru un ten de invidiat.

Demachiază-te zilnic!

Nu lăsa nicio zi să treacă fără să te demachiezi sau fără să îți speli fața dimineața şi seara. Indiferent dacă ai purtat sau nu machiaj de-a lungul zilei, tenul tău are nevoie de o curățare profundă, aşa că alege un gel de față despre care ştii că îți ajută tenul şi utilizează-l dimineața şi seara!

Foloseşte produse de machiaj naturale

Există o multitudine de produse de make-up care nu conțin ingrediente dăunătoare. Dă un serach pe internet şi documentează-te care sunt brandurile care folosesc ingrediente ce nu îți vor afecta pielea. Chiar dacă sunt mai svumpe, pielea ta merită tot ce e mai bun.

Hidratează-te

Tenul, asemenea corpului, are nevoie de hidratare. Atunci când ne gândim la hidratare, nu vorbim strict de creme (care nu ar trebui sub nicio formă să lipsească din rutina ta), ci şi despre elixirul vieții - apa! Încearcă să consumi cel puțin doi litri de apă în fiecare zi şi vei observa o diferență extraordinară la propriu, pe pielea ta. Apa ajută la eliminarea toxinelor din organism, iar acestea, odată eliminate, nu vor lăsa în urma lor decât o piele luminoasă, curată şi catifelată.

Foloseşte creme cu SPF

Crema cu factor de protecție solartrebuie să devină asemenea rutinei de curățare a feței: obligatorie! Poate că acum nu conştientizezi pericolul la care te expui, însă din păcate, soarele devine din ce în ce mai puternic pe măsură ce trec anii, din cauza poluării, iar pielea noastră are de suferit. Îmbătrânirea prematură este cauzată în primul rând de expunerea ridicată la soare şi pentru a preveni acest lucru, crema cu factor de protecție va veni în ajutorul tău!

Mănâncă sănătos

Eşti ceea ce mănânci, spunea o vorbă veche. Şi mare dreptate avea! Metabolismul nostru funcționează de cele mai multe ori minunat în perioada tinereții, însă odată ce înaintăm în vârstă, începem să observăm lucruri care cândva nu erau acolo şi ne întrebăm: de ce? Ei bine, hrana este principalul factor! Doar pentru că acum 10 ani puteai mânca absolut orice şi nu vedeai efectele secundare, acum nu înseamnă că mai poți face la fel. Ai grijă să consumi fructe şi legume în mod frecvent şi să menții o dietă echilibrată! Nu uita, chiar dacă astăzi nu vezi niciun efect secundar, peste ani de zile nu va mai fi deloc la fel!

Fă sport!

Sportul este cea mai bună soluție pentru menținerea sănătății şi tinereții, iar acest lucru se reflectă şi pe tenul tău. Atunci când pui sângele în mişcare şi elimini o cantitate semnificativă de toxine (ceea ce facem, practic, prin sport) vei putea observa beneficii enorme în legătură cu tenul tău. Vei avea un ten mai curat, mai luminos şi mai elastic şi... crede-ne pe cuvânt, nimeni nu va şti ce vârstă ai cu exactitate - atât de tânără vei părea!