Căpșunile sunt preferate aproape de toți, și cu siguranță suntem cuceriți de gustul lor. Dar pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, acestea au capacitatea de a elimina toxinele și de a normaliza metabolismul la nivelul pielii, hidratând-o și alimentând-o cu vitamine.

Căpșunile, remediu împotriva pistruilor

Puțini știu că, datorită conținutului ridicat de celuloză, căpșunile au propietatea de a albi pielea și de a îndepărta pistruii. Microelementele (în special, manganul și potasiu) sporesc microcirculația la nivelul pielii și o hrănesc. Apropo, căpșunile congelate își păstrează proprietățile benefice timp de șase luni.

Pentru a tonifia pielea, dimineața, ștergeți fața cu o bucată de gheață din suc de căpșuni, lăsați să acționeze timp de 2-3 minute, apoi clatiți.

În cazul în care aveți pielea sensibilă se amestecă 1 lingură de brânză de vaci, cu miere (cu condiția că nu sunteți alergică la produsele apicole) și 2 linguri de căpșuni tocate. Aplicați amestecul pe față, gât și decolteu timp de 10-15 minute.

Coatele și genunchii își vor recăpăta pielea netedă și catifelată, dacă le veți ștergeți cu o jumătate de căpșună proaspătă în fiecare zi.

Căpșunile, remediu împotriva pistruilor

Fragii sunt la fel de buni! Pentru tenul gras, amestecați 2 linguri de fragi cu un albuș bătut de ou, se adaugă 1 lingură de amidon și 1 lingură de ulei vegetal. Se aplică timp de 15 minute. Această mască închide porii și reduce eliminarea de sebum.