mamaplus

Cafeaua și frumusețea: TOP 5 secrete de folosire a cafelei în calitate de produs beauty

-
//
04.05.2022

Cafeaua este un antioxidant natural, însă nu toți știu că aceasta este folosită nu doar în calitate de băutură energizantă și aromată, ci și ca „tonifiant” pentru corp. Beneficiile cafelei pentru frumusețe și tinerețe sunt greu de supraevaluat. Datorită acidului linoleic, conținut în cafea, procesul de îmbătrânire este încetinit, iar pielea devine mai elastică și fermă. La acest indicator cafeaua devansează chiar și fructele și uleiurile de proveniență vegetală.

Așadar, vorbim în continuare despre 5 rețete eficiente pentru frumusețe cu folosirea cafelei.

1. Curățarea porilor cu ajutorul cafelei. Pentru a curăța eficient porii de impurități, a face pielea catifelată și a disimula micile defecte ale acesteia, vă propunem să amestecați, în proporții egale, cafea solubilă, chefir și miere. Omogenizați bine compoziția și aplicați pe piele pentru 10 minute.

2. Scrub pentru corp din zaț de cafea. Pentru a îndepărta celulele moarte de pe suprafața pielii, a o tonifia și a-i conferi elasticitate și fermitate, încercați un scrub de corp pe bază de zaț de cafea. Așadar, amestecați zațul cu o lingură de ulei de măsline. Pentru rezultate și mai spectaculoase, puteți adăuga 3-5 picături de ulei esențial de ylang-ylang, portocale sau lămâie.

3. Lupta cu celulita. În compoziția multor produse cosmetice destinate pentru a lupta împotriva celulitei intră cafeina. Însă de ce să cumpărăm creme scumpe, dacă putem face un produs similar în condiții de casă, care se va lupta eficient cu aspectul de „portocală” al pielii. Încălziți zațul de cafea și frecați zonele problematice ale pielii. Apoi înveliți aceste porțiuni cu peliculă alimentare și lăsați pentru cel puțin o oră. Faceți un duș. Această procedură ar trebui repetată de două ori pe săptămână.

4. Cafeaua împotriva ochilor umflați. Pentru a scăpa de edemele ochilor, a readuce starea de sănătate și aspectul luminos al pielii, a îmbunătăți circulația sândelui, vă propunem o rețetă de comprese împotriva pleoapelor umflate pe bază de cafea. Înainte de folosire, trebuie să aplicați pe zona pleoapelor o cremă hidratantă. După ce crema este absorbită, începeți să faceți compresele. Fierbeți și răciți cafea proaspăt măcinată. Îmbibați câteva discuri demachiante cu cafea și puneți-le pe pleoape. Lăsați să acționeze timp de 20 de minute.

Cafeaua și frumusețea: TOP 5 secrete de folosire a cafelei în calitate de produs beauty

5. Cafeaua – colorant natural. Brunetele au mai mult noroc, deoarece, cu ajutorul cafelei, ele își pot aduce în ordine nu doar pielea și părul, ci și pot încerca o metodă originală de vopsire temporară a podoabei capilare. Această procedură va conferi părului o nuanță deosebită și îi va readuce strălucirea. Așadar, bateți două gălbenușuri de ou cu o lingură de rom și două linguri de apă caldă. Apoi adăugați câteva linguri de cafea măcinată și o linguriță de ulei. Aplicați masca pe păr, înveliți cu peliculă alimentară și lăsați să acționeze timp de 15 minte. Apoi clătiți cu apă rece.