mamaplus

Bolile grave care se pot transmite prin epilarea cu ceară, la salon. La ce să fii atentă

0
//
24.01.2020

Nu doar la dentist sau la manichiură se pot transmite boli precum hepatita, ci și la procedura de epilare cu ceară, spun medicii. Epilarea este un proces riscant atât pentru client, cât și pentru cosmeticiană, dacă nu sunt respectate câteva reguli.

Fiți foarte atente dacă persoana care vă epilează se spală pe mâini și dacă folosește mănuși de unică folosință.

„În zonele sensibile, părul este mai gros, în momentul în care îl extragem din folicul, sunt foarte mari șanse să iasă sânge și atunci evident că ne protejăm pe noi și protejăm și clientele, în ideea de a nu transmite absolut nimic de la una la alta”, spune Monica Lupu, specialist în epilat.

Medicul dermatolog Cristiana Dumitrescu afirmă faptul că „este foarte important să folosească mănuși, pentru a preveni infecțiile bacteriene în principal, acestea se transmit cel mai ușor, deci stafilococii, streptococii și următoarele sunt cele virale”.

La capitolul infecții virale, pe lângă hepatita B, hepatita C și virusul herpetic, la epilat se poate transmite și HPV.

Epilatul cu ceară: reguli de igienă

Pe lângă spălatul pe mâini și purtarea mănușilor de unică folosință, esențială este și dezinfectarea. O altă regulă de igienă care ar trebui urmată este folosirea unei spatule noi la fiecare aplicare de ceară.