Descoperă care sunt beneficiile măștilor cu miere și nu ezita să le folosești. Mierea are proprietăți antibacteriene, nutritive și antioxidante și ajută la creșterea producției de colagen. În plus, enzimele sale acționează ca un exfoliant delicat, eliminând celulele moarte și făcând pielea mai sănătoasă și mai strălucitoare. 

Datorită proprietăților sale de purificare, hidratare și antiinflamatoare pe piele, mierea este, de asemenea, o substanță ideală din punctul de vedere al terapiei cosmetice.

Mierea folosită pentru preparate cosmetice trebuie să fie mai degrabă fluidă, dacă e posibil de origine biologică, chiar mai bună dacă este integrală. Mierea de salcâm este una dintre cele mai bune pentru consistența și delicatețea parfumului. Folosită pentru măștile de față, tratamentele și băile corpului, acțiunea sa delicată este capabilă să curețe, să calmeze, să hrănească pielea și să o exfolieze ușor prin îndepărtarea stratului de celule moarte. Stimulează tonusul și oxigenarea pielii.

Beneficiile mierii pentru piele:

Protejează pielea de agresiunile externe

Mierea este capabilă să creeze o barieră de protecție împotriva agenților externi, cum ar fi vântul și smogul. Protejează, de asemenea, împotriva atacurilor bacteriene și are proprietăți antifungice.

Aliat împotriva ridurilor

Este utilizată în multe creme anti-îmbătrânire, dar și ca remediu natural. Datorită vitaminei E, contracarează acțiunea radicalilor liberi, dovedindu-se un excelent antioxidant. În plus, garantează luminozitatea și elasticitatea.

Hrănește pielea uscată

Garantează cantitatea potrivită de umiditate și lipide necesare pielii uscate. Mai mult, mierea reușește să absoarbă și să rețină apa. Pentru un efect imediat, chiar și în cazul pielii deshidratate, poți aplica puțină miere caldă direct pe față.

Regenerează pielea

Este capabilă să calmeze arsurile și să trateze rănile mici, mușcăturile de insecte și rănile datorită proprietăților sale regeneratoare și antiinflamatorii. Doar amesteci două linguri de miere cu două linguri de iaurt și o întinzi ușor pe zonele afectate, în timp ce ești la duș. Iaurtul va calma iritarea prin hidratarea pielii, în timp ce mierea va reduce inflamația și micile julituri

Acționează împotriva acneei

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene, mierea ajută la apărarea pielii de bacterii și agenți externi care promovează apariția acneei.

Beneficiile măștilor cu miere pentru față și păr:

Mierea poate fi un aliat de nădejde chiar și atunci când pielea feței este ternă și lipsită de fermitate, pentru tenul uscat și gras, dar și pentru a-ți hrăni părul.

Mască iluminatoare

Poți să-ți faci o adevărată mască combinând miere, făină și lapte proaspăt. Amestecă ingredientele până obții un amestec omogen, pe care îl lași pe față timp de 15 minute. Apoi clătești cu apă caldă. Pielea ta va fi revitalizată și din nou radiantă.

Un panaceu pentru pielea uscată

Amestecă miere, lapte praf, un gălbenuș de ou și câteva lingurițe de lapte pentru a obține un compus hrănitor care va oferi pielii hidratarea potrivită, făcând-o moale și netedă.

Mască astringentă pentru tenul gras

Dacă pielea ta este grasă, dacă are impurități precum punctele negre sau porii mari, poți încerca o mască astringentă. Peste miere adaugi argilă verde, albuș de ou și suc de lămâie. Amestecul rezultat îl aplici cu un masaj ușor pe întreaga față. Lasă să acționeze timp de aproximativ zece minute până când amestecul se usucă, apoi clătește cu apă caldă.

Scrub nutritiv

Mierea este, de asemenea, un ingredient excelent pentru a prepara un exfoliant. Datorită acțiunii sale hrănitoare, odată ce elimini celulele moarte, pielea va fi perfect netedă și hidratată. Folosește tărâțe de ovăz și ulei de migdale împreună cu câteva linguri de miere și freacă-ți corpul puternic, apoi clătește-l cu apă.