mamaplus

Balsamul antivergeturi care face minuni cu pielea ta și îl poți prepara în condiții casnice

-
//
10.03.2020

Vergeturile nu sunt periculoase pentru sănătate, dar pot crea un real discofort atunci când își fac apariția. Se întâmplă în special atunci când adaugi brusc câteva kilograme în plus, iar pielea se întinde prea mult și fibrele de elastină și colagen se descompun. Iată de ce, pielea își schimbă structura, se rupe și ca urmare apar cicatricile neplăcute pe care le numim vergeturi.

Fie că ai fost însărcinată sau ai slăbit brusc și îți dorești ca pielea ta să își recapete aspectul atrăgător de cândva, avem în continuare o rețetă excelentă de balsam nutritiv și hidratant, care s-ar putea să te ajute să scapi de vergeturile inestetice. Este vorba despre un balsam preparat din ingrediente 100% naturale, pe care le poți găsi în farmacii sau în magazinele specializate în vânzarea produselor ecologice.

Ingredientele de care ai nevoie la prepararea balsamului antivergeturi:

  • 30 g unt de shea
  • 5 g lanolină
  • 10 g ulei de avocado
  • 12 g ulei de germeni de grâu
  • 3 g glicerină vegetală
  • 20 picături cu ulei esențial de mandarină
  • 10 picături vitamina E

Mod de preparare:

Untul de Shea și lanolina se pun într-un vas termorezistent pe o baie de aburi, ca să se topească. După asta, se lasă să se răcească puțin și se încorporează uleiul de avocado și uleriul din germeni de grâu. Compoziția se amestecă bine, apoi se pune la frigider pe 2-3 ore. Atunci când compoziția se întărește, se adaugă pe rând uleiul esențial de mandarină și vitamina E. Ca rezultat, ar trebui să ai o compoziție cu o textură cremoasă și omogenă pe care să o transferi într-un borcănaș sau un recipient pentru cremă.

Păstrează balsamul obținul la frigider, timp de 6 luni. Aplică de 2 ori pe zi o cantitate mică de balsam pe porțiunile problematice ale pielii, care necesită o hidratare mai intensă. Rezultantul este unui uimitor, pentru că balsamul are efect nutrivit, emolient și regenerator.

Un sfat important: În cazul în care ești în primul trimestru de sarcină, elimină uleiul esențial de pe lista de ingrediente. Odată apărute, vergeturile sunt foarte greu de înlăturat și din acest motiv este mult mai important să previi decât să tratezi.