Pentru a menține părul puternic şi sănătos, el are nevoie de o îngrijire specială. Dar trebuie să ai grijă în timp ce alegi apa pentru spălarea părului, deoarece apa caldă şi apa rece au efecte diferite asupra aspectului podoabei capilare.

Părul puternic şi mătăsos adaugă frumusețe, dar este foarte important ca el să fie spălat cu apa potrivită şi să fie protejat de efectele negative. Unii oameni folosesc apa caldp, în timp ce alții  o preferă pe cea rece pentru spălarea podoabei capilare.

Dar, indiferent de apa pe care o foloseşti pentru a-ți spala părul, ea are efect asupra puterii si dezvoltării firelor de păr. Prin urmare, ar trebui să fii mult mai atentă când potriveşti apa. Rezultatele spălării podoabei capilare cu apă caldă şi apă rece sunt următoarele:

Spălarea părului cu apă caldă

Sunt afectate uleiurile naturale

Spălarea părului cu apă caldă curăță scalpul şi îndepărtează, de asemenea, toată murdăria. Apa caldă înmoaie scalpul şi excesul de sebum este îndepărtat mai uşor. Însă, nu uita că apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte.

Deshidratează

Apa caldă spre fierbinte afectează uleiurile naturale ale scalpului şi duce la deshidratare. Rădăcinile firelor de păr devin mai slabe, iar acest lucru cauzează şi pierderea părului.

Usucă scalpul

Apa caldă provoacă uscarea scalpului, iar funcțiile de hrănire şi hidratare sunt afectate. În plus, părul uscat şi lipsit de vitalitate se dezvoltă mult mai greu.

Spălarea părului cu apă rece:

Curăță scalpul

După spălarea părului cu apă rece, pielea capului nu se înmoaie. Iar porii scalpului se închid şi uleiul sau murdăria nu se acumulează.

Oferă umiditate

Apa rece închide porii. Se păstrează umiditatea capului şi a părului, care nu produce uscarea scalpului şi părul să rămână sănătos.

Este îmbunătățit fluxul sanguin

Fluxul de sânge este stimulat atunci când scalpul este expus la apă rece. Sângele hrăneşte părul de la rădăcină, întărind firul de păr şi oferindu-i strălucire şi frumusețe.