Persoanele care se confruntă cu problema părului gras știu foarte bine cât de neplăcută este și sunt mereu în căutarea unor soluții. Cert este că șampoanele din comerț nu sunt mereu opțiunea perfectă, pentru că efectul lor este temporar, iar problema ar trebui rezolvată din interior.

Părul gras poate avea cauze medicale, poate fi cauzat de un dezechilibru hormonal sau de o alimentație nesănătoasă. Spre exemplu, zahărul în exces și alimentele procesate cauzează inflamație în corp, iar aceasta poate provoca exces de sebum pe scalp și la nivelul tenului.

Așadar, dacă vrei să acționezi în primul rând din interior, ar fi bine să mănânci cât mai multe alimente integrale și naturale, bogate în nutrienți.

Mănâncă peste bogat în omega-3, proteină de calitate, grăsimi bune (avocado, ulei de măsline) și antioxidanți (fructe, legume, salate). Nu vei vedea schimbări imediate, însă o alimentație sănătoasă îți va aduce schimbări pozitive pe toate planurile în 6-12 luni.

În ceea ce privește produsele pe care le folosești pentru a-ți îngriji părul gras, e posibil să comiți câteva greșeli care accentuează problema. Unele produse îți îngrașă părul și mai repede, mai ales dacă acesta este fin și drept.

Iată ce trebuie să eviți:

Șamponul și balsamul pentru netezire/strălucire. Acest gen de produse îți strică total șansele la un păr cu aspect proaspăt pentru mai mult timp. „Sunt create astfel încât să-ți învăluie părul cu o peliculă fină, care îi dă, într-adevăr, un aspect mai neted și mai strălucitor, însă în realitate va face ca șuvițele să se îngrașe mult mai repede”, explică Iain Sallis, fondator al Hairmedic.

Stai departe de șampoanele și balsamurile care promit să-ți facă părul mai neted și mai lucios sau care se adresează părului uscat/deteriorat. Chiar dacă ai păr uscat pe lungime, poți rezolva problema în alte moduri – un șampon de acest gen doar îți va îngrășa părul. În loc de asta, folosește un șampon pe care scrie „clarifying” sau „purifying”.