mamaplus

Ai părul gras sau cu vârfurile uscate? Un hair-stylist recomandă spălatul părului o dată la două luni

-
//
17.06.2022

Hair-stylist și mămică, Michelle Dennis, din Queensland, a dezvăluit o metodă inedită de a-ți păstra părul sănătos și mai puțin gras. În acest proces răbdarea este esențială, întrucât trebuie să o menții mai mult timp, pentru a vedea rezultatele.  Pentru a începe procesul, va trebui să amânați spălarea părului o zi sau două, a explicat ea. Odată ce reușiți acest lucru, ea afirmă că perseverența este esențială și în următoarele câteva luni. De asemenea, ar trebui să rezistați să nu spălați părul timp de câteva zile în plus de fiecare dată.

După ce ați menținut acest lucru cu succes și veți simți că părul s-a adaptat, veți adăuga încă o zi în fiecare lună timp de șase luni. Ultimul pas este să insistați în lunile următoare, adăugând zile suplimentare pe măsură ce continuați, până când ajungeți la opt săptămâni și părul dumneavoastră. este obișnuit cu noua rutină.

Internauții au fost intrigați și unii chiar au susținut că rutina a început să lucreze pentru ei.

"Am trecut de la spălarea părului zilnic la o dată pe săptămână și simt o diferență", a scris un utilizator Tik Tok.

"Cea mai lungă perioadă de timp fără să mă spăl pe păr este de aproximativ 7 săptămâni", a comentat un altul.

Probabil ai mai auzit acest sfat, care spune că, dacă îți speli părul mai rar, acesta va fi mai protejat, dar poate nu ai crezut, sau nu ai avut curaj să încerci. Cei care au încercat acest truc susțin că părul lor s-a adaptat la noul program și nu se mai îngrașă la fel de des.

Câteva argumente în susținerea acestei teorii

 • Dacă ai părul gras, cu timpul, nivelul sebumului se va regla după ce îți vei spăla părul din ce în ce mai rar. Desigur, la început nu vei sesiza acest lucru, dar glandele sebacee de la nivelul scalpului nu vor mai produce aceeași cantitate de sebum, ca să compenseze uscăciunea cauzată de șampon.
   
 • Vei avea mai puține vârfuri despicate. Frecarea și acțiunea uscătorului au ca efecte nedorite apariția mai rapidă a vârfurilor despicate, care arată atât de neplăcut.
   
 • Combate mirosurile nedorite clătindu-l o dată pe săptămână cu un litru de apă călduță, în care ai pus o  linguriță de bicarbonat, sau de oțet. Dacă ai gătit, sau ai stat lângă un foc de tabără, atunci nu ai ce face.
   
 • Vei avea parte de mai mult volum și flexibilitate a firului de păr. Șampoanele îți privează firul de păr de uleiurile naturale produse de piele și le vor înlocui cu o peliculă de chimicale, așadar, lasă-ți părul să respire.
   
 • Dacă ești nevoită să-ți vopsești părul, cu siguranță culoarea va rezista mai mult dacă vei rări sesiunile sub duș.