mamaplus

Ai mătreață sau vârfuri despicate? Încearcă 4 măști de păr pe bază de banane

-
//
07.05.2021

Măştile pentru păr cu banane pot fi folosite pentru diferite afecțiuni ale podoabei capilare, printre care vârfurile uscate și despicate, precum și mătreața deranjantă. Datorită conținutului de siliciu, măştile cu banane ne poate scăpa de aspectul electrizant al firului de păr, iar asta pentru că siliciul este absorbit de corp pentru a produce colagen, proteină care asigură elastictatea şi sănătatea părului. La rândul lui, siliconul, un derivat al siliciului, este frecvent inclus în produsele de frumusețe ca balsamul pentru păr, care oferă un aspect catifelat şi voluminos.

Mască cu ou şi banană

Pentru această mască este nevoie de doar două ingrediente, suficiente cât să ofere strălucire firului de păr şi să accelereze creşterea în lungime. Un studiu de laborator realizat în 2018 arată că proteina care se regăseşte în ou ajută părul să crească.

Ai nevoie de:

  • 1-2 banane decojite, în funcție de lungimea părului
  • 1 ou

Amestecă cele două îngrediente cu ajutorul unui blender pentru a se omogeniza mai bine, apoi aplică produsul pe scalp şi pe lungimea părului şi lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute. Clăteşte părul cu apă călduță.

Mască de păr cu banană şi miere

Mierea este bogată în antioxidanți care pot ajuta la vindecarea scalpului uscat şi iritat. Această mască este ideală pentru tratarea mătreții.

Ai nevoie de:

  • 1/2-1 lingurițe de miere, în funcție de lungimea părului (ideal ar fi să fie miere de Manuka)
  • 1-2 banane

Amestecă ingredientele cu ajutorul unui blender, aplică produsul pe scalp şi lungimea părului şi las-o să acționeze 10-15 minute. Clăteşte părul cu apă călduță.

Mască de păr cu banană şi cocos

Banana şi cocosul fac un duo de excepţie pentru păr, lăsându-l catifelat şi extrem de hidratat. Această mască este ideală după decolorarea sau vopsirea părului, pentru a trata foliculii de păr deteriorați.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriță de ulei de cocos (la temperatura camerei)
  • 1-2 banane

Amestecă ingredientele cu ajutorul unui blender, aplică masca atât pe scalp, la rădăcină, cât şi pe lungimea părului şi acoperă părul cu o cască pentru duş. Lasă masca să acționeze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduță.

Mască de păr cu banană şi avocado

Avocado are numeroase beneficii pentru păr. Mineralele şi proteinele pe care acest fruct bogat în grăsimi ajută la catifelarea firului de păr şi îngrijirea foliculilor. Masca se potriveşte perfect atunci când încep să apară primele semne ale procesului de îmbătrânire sau dacă părul are nevoie de extra volum.

Ai nevoie de:

  • 1 avocado
  • 1-2 banane, în funcție de lungimea părului

Amestecă ingredientele şi aplică masca pe lungimea părului, în special pe vârfuri. Las-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduță.

Măşti pentru păr cu banană: la ce riscuri ne expunem

Nu putem vorbi doar de beneficiile pe care aceste măşti le au pentru păr. Totodată menționăm şi pericolele la care ne putem expune, cum ar fi alergiile. De asemenea, trebuie să avem mare grijă ca atunci când clătim părul să îndepărtăm complet masca pentru că banana poate irita şi înrăutăți aspectul scalpului şi simptomele mătreții.