Măştile din comerţ nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie pentru părul tău, astfel că le poţi înlocui cu succes cu cele preparate din ingrediente 100% naturale, chiar la tine acasă. Un exemplu în acest sens este masca de păr cu banane, în diverse combinaţii, cu miere, ou sau avocado, în funcţie de tipul tău de păr. Oferă strălucire podoabei tale capilare şi în plus îi accelerează creşterea.

Mască cu ou şi banană

Pentru această mască este nevoie de doar două ingrediente, suficiente cât să ofere strălucire firului de păr şi să accelereze creşterea în lungime. Un studiu de laborator realizat în 2018 arată că proteina care se regăseşte în ou ajută părul să crească.

Ai nevoie de:

  • 1-2 banane decojite, în funcţie de lungimea părului
  • 1 ou

Amestecă cele două îngrediente cu ajutorul unui blender, iar apoi aplică produsul pe scalp şi pe lungimea părului şi lasă-l să acţioneze timp de 10-15 minute. Clăteşte părul cu apă călduță.

Mască de păr cu banană şi miere

Mierea este bogată în antioxidanţi care pot ajuta la vindecarea scalpului uscat şi iritat. Această mască este ideală pentru tratarea mătreţii.

Ai nevoie de:

  • 1/2-1 linguriţe de miere, în funcţie de lungimea părului
  • 1-2 banane

Amestecă ingredientele cu ajutorul unui blender, aplică produsul pe scalp şi lungimea părului şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte părul cu apă călduţă.

Mască de păr cu banană şi avocado

Avocado are numeroase beneficii pentru păr. Mineralele şi proteinele pe care acest fruct bogat în grăsimi ajută la catifelarea firului de păr şi îngrijirea foliculilor. Masca se potriveşte perfect atunci când încep să apară primele semne ale procesului de îmbătrânire sau dacă părul are nevoie de extra volum.

Ai nevoie de:

  • 1 avocado
  • 1-2 banane, în funcţie de lungimea părului

Amestecă ingredientele şi aplică masca pe lungimea părului, în special pe vârfuri. Las-o să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Sursa