Foarte multe femei adoră rujurile mate pentru că au un efect de rezistență foarte bun, mai ales în zilele când vrei să arăți bine și ești în pană de timp. Totuși, rujurile mate au câteva dezavantaje despre care ar trebui să știi din timp dacă ai de gând să-ți iei unul în trusa ta de machiaj.

Prima problemă cu care probabil te vei confrunta, dacă îți iei un ruj mat, este cea a buzelor crăpate, mai ales dacă e vreme rece și stai mult pe afară. Formula rujurilor mate usucă de obicei buzele, iar astfel ele se crapă și, pe lângă aspectul neplăcut, te-ai putea confrunta și cu senzația de usturime. Ceea ce ar trebui să știi din timp este că hidratarea buzelor poate fi esențială, dacă vrei ca rujul mat să arate bine și să nu cedeze factorilor externi pe parcursul zilei.

Exfoliază buzele în fiecare seară

Poți să introduci această regulă în rutina ta zilnică de frumusețe, fie că folosești un ruj mat, fie că apelezi la un ruj lichid. Exfolierea este foarte importantă, pentru că așa îți cureți buzele de celulele moarte și le conferi un aspect senzațional.

Următorul pas este hidratarea

Această regulă este extrem de importantă pentru tine, dacă porți rujuri și vrei ca a doua zi buzele tale să nu fie uscate și să arate bine. Hidratarea buzelor trebuie efectuată atât seara cât și dimineața. Poți folosi un balsam hidratant, pe care să-l lași să acționeze pe buze timp de 15 minute.

Reacomandarea beauty vloggerilor

Specialiștii în frumusețe spun că primerul pentru buze este un produs care face adevărate minuni. El conține anumite ingrediente care contribuie la fixarea perfectă a rujului pe buze și previne aspectul uscat al acestora pe parcursul zilei. Așadar, ar fi bine să aplici un primer de calitate pe buze și să-l lași să se usuce complet înainte de a aplica rujul mat.

Nu uita: ar fi bine să-ți conturezi buzele cu un creion care să aibă o nuanță identică cu cea a rujului tău.