Primăvara și zilele frumoase de care ne bucurăm trebuie însoțite de un ritual de îngrijire a pielii. Mai ales în cazul celor care nu au un ten luminos și fără probleme. Primul pas, recomandă specialiștii, este o exfoliere care va ajuta la eliminarea celulelor moarte de pe suprafața feței. Însă dacă ai probleme cu tenul, ar trebui să fii mai precaută.

Sub efectul căldurii, pielea transpiră și apar mici imperfecțiuni. De asemenea, primele raze ale soarelui pot provoca arsuri mici, și chiar facilitează apariția petelor sau a alunițelor. Pentru a curăța și reîmprospăta pielea după zilele lungi de iarnă, apelează la un exfoliant, pe care trebuie să-l introduci în rutina ta de frumusețe. Acesta te ajută să eliberezi pielea de poluarea acumulată în timpul sezonului rece și ajută la recâștigarea unui ten bun, potrivit 9vremparinti.ro.

Cât despre ideea că acneea ar putea fi estompată datorită expunerii la soare, dermatologii sunt destul de rezervați.

„Circulă un mit: acneea se ameliorează prin expunerea la soare. Este fals. În fapt, acneea se agravează. În timpul expunerii la soare există o falsă ameliorare care nu este deloc susținută, pentru că soarele modifică pielea și agravează leziunea de acnee prin mai multe mecanisme. Pielea supraexpusă bronzată se îngroașă, glandele sebacee nu se mai drenează. Deci, soarele agravează acneea. Despre psoriazis este o altă discuție pentru că ultravioletele în psoriazis sunt benefice″, susține Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie.

Și ține cont, expunerea controlată la soare ne ajută să primim suficientă vitamina D.

Dacă decizi să te expui la soare și nu vrei să renunți la machiaj, nu uita să alegi produse (fond de ten, creme de față) cu factor de protecție. Mai presus de toate însă, alege acele produse care tolerează expunerea la lumina soarelui!